Zdjęcia Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki, 5903313422307

Garnki

Dostępność: Do kupienia

Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki (TADAR)

EAN: 5903313422307 Do kupienia w: Sklep GarnkiSwiata.pl Marka: TADAR
149,00 zł
Idź do sklepuSuper oferta

Skrócony opis produktu

Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi nieskomplikowane wyjęcie szynkowara z garnka. Dodatkowo w zestawie termometr kucharski i 20 szt. Worków Trzyczęściowy garnek do...

Sugerowany wporownywarce cen produkt Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki, 5903313422307 kupisz w GarnkiSwiata.pl w naprawdę wartej rozważenia cenie 149,00 zł. Oferta ta stanowi efekt dogłębnej analizy olbrzymiej liczby hurtowni oraz sklepów internetowych.

Podstawowe cechy

Pojemność

4 l

Kolor

Szary

Sprawdź promocyjne oferty na Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki, 5903313422307

Prezentujemy listę promocyjnych ofert na Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki, 5903313422307 jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:

Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki, 5903313422307 (sklep GarnkiSwiata.pl)

149,00 zł
Sklep GarnkiSwiata.pl
Idź do sklepuSuper oferta
Pokaż wszystkie oferty (1)
  • Informacje o dostępności produktów i cenach zastosowane w naszej klasyfikacji są pobierane w zasadzie w czasie rzeczywistym.

Pełny opis produktu

Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi łatwe wyjęcie szynkowara z garnka. Na dodatek w komplecie termometr kucharski i 20 szt. Worków Trzyczęściowy garnek do gotowania nadaje się na dodatek do gotowania szparagów, makaronu czy pierogów.

ma trójwarstwowe dno, dzięki któremu potrawy gotują się ekspresowo i długo trzymają ciepło przystosowany do kuchenek indukcyjnych. - Garnek 16 x 21 cm poj.4,2L - Sito/Durszlak 14,5 x 18,5cm z rączką poj.3,5L - Pokrywka szklana z uchwytem Można stosować go do wszelkich rodzajów kuchni: gazowych, elektrycznych, płyt ceramicznych i halogenowych oraz indukcyjnych.

Garnki wytworzone są z wysokiej jakości stali rdzoodpornej 18/10. Szynkowar pozwala na przygotowanie do 1,5 kg wyrobu mięsnego jednorazowo. Z boku szynkowara znajduje się gniazdo z otworem umożliwiającym bezpośredni pomiar temperatury wsadu mięsnego.

Służy do tego konkretnie produkowany termometr ze stali nierdzewnej. Specjalna podziałka dokładnie wskazuje świetna temperaturę pieczenia drobiu, wieprzowiny, cielęciny, jagnięciny, a także wołowiny. Zakres temperatur 0°C - +120°C.

zestaw gromadzi także woreczki foliowe 16x32cm, w opakowaniu 20 szt. Wykorzystanie woreczków upraszcza wkładanie mięsa do pojemnika jak dodatkowo wyjmowanie gotowego już wyrobu mięsnego. Artykuł w całości wykonany z PE, dopuszczony do kontaktu z żywnością.

Grubość folii 0,04mm. Wymiary szynkowaru: Średnica: 12 cm Wysokość: 21 cm wymiary woreczków: Szerokość: 16 cm Wysokość: 32 cm Przepisy: Szynka z szynkowara Czosnek, liście laurowe, kolendrę, ziarenka pieprzu i ziele angielskie włożyć do garnka, wlać 1 litr wody, zagotować.

Zdjąć z ognia, wymieszać z solą, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, pokroić na kawałki, włożyć do zimnej marynaty, przykryć i włożyć do lodówki na 1-2 dni. Następnie wyjąć z marynaty, osuszyć i 1/4 mięsa zmielić w maszynce.

Dodać żelatynę, doprawić do smaku mielonym pieprzem i precyzyjnie wyrobić. Mięso przełożyć do woreczka, szczelnie zawiązać i włożyć do szynkowara, zamknąć. Szynkowar włożyć do garnka z zimną wodą, podgrzać do temp 85-90 poziomów i parzyć około 2 godziny.

Następnie szynkowar wyjąć z wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i odłożyć do lodówki najlepiej na całą noc. Schab z szynkowara Do garnka wlewamy 250 ml wody dodajemy liście laurowe,pieprz w ziarenkach,kminek i ziele angielskie zagotować ograniczyć ogien i gotować po przykryciem około10-15 minut,trochę wody się wygotuje ale to nie szkodzi tak ma być.Marynatę studzimy pod przykryciem.

Schab myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem.Zimną marynatę przelewamy przez sitko do wody dodajemy sół peklową cukier puder,żelatynę i roztarty majeranek mieszamy. Mięso wkładamy do naczynia szklanego zalewamy marynatą nakrywamy pokrywką i wkładamy do lodówki na 24 godziny.

Następnego dnia do szynkowara wkładamy woreczek dajemy zamarynowany schab zamykamy woreczek i szynkowar,który wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 48 godzinach do pokaźnego garnka wlewamy wodę wstawiamy szynkowar i parzymy mięso około 80 st C poprzez około 2 godziny.Ja dodatkowo muszę obserwować bo do szynkowara nie ma termometru.

Jak minie ten czas szynkowar chłodzę pod zimną wodą i wstawiam do lodówki na całą noc żeby wędlina należycie zastygła. Następnie wyjmuję woreczek z szynkowara i mamy gotową domową wędlinkę Boczek rolowany elementy: ok.

1,5 kg boczku surowego sól, pieprz do smaku 2 łyżki bułki tartej 3-4 ząbki czosnku sól, pierz do smaku ewentualnie wg. Uznania gotowa marynata kupiona w sklepie lub sól peklowa przygotowanie: Mięso umyć, potłuc, natrzeć przyprawami i dwoma ząbkami roztartego czosnku.

Przechować w lodówce 1-2 doby. Po wyjęciu mięso wymasować. Czym dłużej będzie wyrabiane tym będzie bardziej miękkie i smaczniejsze. Przygotowany boczek posypać dwoma ząbkami posiekanego czosnku, drobno posiekaną papryką, pieczarkami lub marynowana śliwką itp.

Mięso zrolować. Do szynkowara włożyć wypychacz (dopełniające dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso. Założyć płytkę dociskową, sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar włożyć do garnka z wrzącą wodą.

Poziom wody musi być 1-2 cm. Wyższy niżeli poziom wsadu w szynkowarze. Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 2,5 - 3godziny w temperaturze ok.90 poziomów Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym skrupulatnie wystudzić.

Przy wyjmowaniu gotowego towaru postępujemy precyzyjnie odwrotnie. Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i przy pomocy rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem towaru, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie.

Mielonka faszerowana jajkiem elementy: ok. 1,3 kg mięsa mielonego (należycie widziane mięso grubo mielone) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pierz do smaku według uznania można dodać np. Majeranek, ziele angielskie, kminek itp.

przygotowanie: Wszystkie składniki skrupulatnie wymieszać. Im dłużej będzie mieszane - wyrabiane tym będzie smaczniejsze. Do szynkowara włożyć wypychacz (dopełniające dno z uchwytami do wydobywania). Następnie włożyć przygotowane mięso,w którym możemy zanurzyć gotowane kurze albo przepiórcze jajka, pieczarki, grzyby suszone lub ulubione warzywa np.

kawałki papryki, pomidora,cebuli itp. Wypełnić 3/4 wysokości szynkowara. Zakładamy płytkę dociskową,dłuższą sprężynę i blokadę. Tak przygotowany szynkowar wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Poziom wody musi być 1-2 cm wyższy niż poziom wsadu w szynkowarze.

Jeżeli woda wyparuje uzupełniamy gorącą wodą. Gotujemy 1godzinę 45 minut w temperaturze ok.90 poziomów Celsjusza. Po wyjęciu z kąpieli wodnej szynkowar razem z wsadem mięsnym precyzyjnie wystudzić. Przy wyjmowaniu gotowego artykułu postępujemy starannie odwrotnie.

Zdjąć blokadę, sprężynę, płytkę dociskową i za pomocą rączki wyciągnąć gotowy wyrób razem z dodatkowym dnem (wypychaczem). Jeżeli jest problem z wyjęciem produktu, należy na chwilę szynkowar zanurzyć w ciepłej wodzie.

Schab ze śliwkami z szynkowaru Długim nożem zrobić otwór na wylot w schabie, a następnie nawpychać do niech suszone śliwki. Oliwę wymieszać z octem winnym oraz resztą przypraw i w tak przygotowanej marynacie obtoczyć schab i włożyć do szynkowaru, a następnie odstawić do lodówki na 24h.

Po tym czasie na dno garnka wyłożyć ściereczkę i wlać gorącą wodę, do której włożyć szynkowar, tak żeby woda była 1cm poniżej brzegów szynkowara. Zaparzać na drobnym ogniu 60 min utrzymując temperaturę mięsa na poziomie 85 st.

Po tym czasie szynkowar pozostawić w tej wodzie do wystudzenia, a następnie włożyć go do lodówki na 24h. Gotową wędlinę pokroić w plastry i podawać z pieczywem.

Parametry

Pojemność

4 l

Kolor

Szary

Wielkość zestawu

Pojedynczy garnek

Kategoria

Garnki

Producent

TADAR

Opinia użytkowników

-

Opinie oraz Recenzje

Janusz N.
Janusz N.
23.11.2024
Czy możesz przesłać nam recenzję i opinię o produkcie **producer
Jeśli tylko udało Ci się skorzystać z proponowanego Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki, 5903313422307 podeślij swoją opinię. Zaakcentuj jakie są Twoje odczucia z użytkowania, czy nie żałujesz zakupu, a także czy relacja cena / jakość jest dla Ciebie zadowalająca.

Dodaj opinię lub recenzję

Powiązane

Rekomendacja
TADAR Tadar Garnek 4,2l do szparagów spaghetti asparagus
Do sklepu Szczegóły

Tadar Garnek 4,2l do szparagów spaghetti asparagus

94,00 zł
Trzyczęściowy garnek do gotowania szparagów, makaronu.kształt, a w zasadzie jego wysokość umożliwia komfortowe i bezproblemowe gotowanie...
Rekomendacja
TADAR Szynkowar 1,5 kg termometr garnek z sitkiem 4 l i worki
Szynkowar stalowy na 1,5 kg mięsa + garnek z koszem 4l. Umożliwi przystępne wyjęcie szynkowara z garnka. Ponadto w zestawie termometr kucharski...
Wybrane dla Ciebie
Rekomendacja
GSW Zestaw 4 garnków emaliowanych (Petrol), kolor niebieski
GSW pakiet 4 garnków emaliowanych Opis artykułu stworzony z wytrzymałej, prostej w pielęgnacji emalii stalowej czarny w środku, emaliowany...
Rekomendacja
Kinghoff Sokownik 8l indukcja kh-3302 garnek do soku
Do sklepu Szczegóły

Kinghoff Sokownik 8l indukcja kh-3302 garnek do soku

179,00 zł
Sokownik daje możliwość żeby w prosty sposób zrobić domowy sok z ulubionych owoców albo warzyw. Uzyskujemy sok pasteryzowany a więc możemy...
Rekomendacja
Garnek na parę 4 elem. 22cm kb-7732 rose gold Klausberg
zestaw garnków do gotowania na parze wytwarzany jest z wysokiej jakości stali rdzoodpornej. Wykorzystana stal składa się z najlepszej jakości...
Rekomendacja
Masterpro Garnek żeliwny z pokrywką, Ø 26 cm
Do sklepu Szczegóły

Masterpro Garnek żeliwny z pokrywką, Ø 26 cm

179,00 zł
Masterpro Garnek żeliwny Eternal z pokrywką, Ø 26 cm atrybuty artykułu table komponenty zestawu: garnek, pokrywka Materiał: żeliwo powłoka:...
Rekomendacja
Zestaw garnków 6 elem. MAESTRO MR-3531-6
Do sklepu Szczegóły

Zestaw garnków 6 elem. MAESTRO MR-3531-6

197,00 zł
EAN: 4820268320896Garnek parowy: NieGwarancja: 24 miesięcy gwarancji fabrycznejliczba komponentów: 6ilość garnków: 3 szt.Kod Producenta:...
Rekomendacja
Garnki do gotowania + zestaw obiadowy juniper mepo box 16+9 - Brunner
pakiet garnków + komplet obiadowy z melaminy Juniper Mepo Box 16+9 producenta BrunnerIdealne na kemping, podróż kamperem, na łódkę, biwakNowoczesny...
Rekomendacja
Lamart zestaw garnków LT1111, kolor szary
Do sklepu Szczegóły

Lamart zestaw garnków LT1111, kolor szary

304,00 zł
- wykonane ze stali nierdzewnej pierwszej jakości.- Naczynie nierdzewne ceramiczny o progresywnym wzornictwie, wyprodukowane ze stali nierdzewnej...
Zwilling j.a.henckels Zwilling twin® specials garnek do makaronu 16cm
Wysoki garnek do gotowania makaronów i szparagów z kolekcji TWIN Specials producenta ZWILLING® to świetny towarzysz kuchenny, kiedy najdzie...
Rekomendacja
Zestaw garnków mr-2020-6m 6 elementów- zamów do 16:00, wysyłka kurierem tego samego dnia! Maestro
Na 10 lat pracy asortyment Maestro liczy około 1500 pozycji towarowych. Wszystkie produkty są nie tylko spektakularne,ponadto komfortowe...
De Buyer Prima Matera Rondel Miedziany Konikalny 20cm, 6236-20
PRIMA MATERA - luksusowe garnki z miedzi (90%) i wysokiej jakości stali rdzoodpornej 18/10 (10%) 1 x Rondelek konikalnyśrednica: 20cmpojemność:...
Rekomendacja
Zestaw garnków 9+1 mandarina orange Brunner
Do sklepu Szczegóły

Zestaw garnków 9+1 mandarina orange Brunner

499,40 zł
komplet GARNKÓW 9+1 MANDARINA ORANGE zestaw Garnków 9+1 Mandarina Orange posiada wszystko, czego żeby zaserwować pyszny posiłek w terenie!...
Rekomendacja
Heirol Żeliwny garnek 4 litry
Do sklepu Szczegóły

Heirol Żeliwny garnek 4 litry

549,00 zł
Heirol Żeliwny garnek 4 litry