Garnki żeliwne firmy Staub cechuje najwyższa jakość, wspaniałe wykonanie, a także niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko niezwykle gładka,także bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub wykorzystano dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast wewnątrz ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki pozostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki nieprzeciętnie pasują do wszystkich typów kuchni (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich ponadto zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka funkcjonalnych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: