Garnki żeliwne marki Staub cechuje najwyższa jakość, doskonałe wykonanie, a także niesamowita trwałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,jeszcze bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki doskonale pasują do wszystkich rodzajów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich jeszcze zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis artykułu:
Kilka użytecznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: