Garnki żeliwne marki Staub cechuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie oraz niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,dodatkowo bardziej oporna na zarysowania. W garnkach Staub wykorzystano dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy zostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki znakomicie pasują do wszystkich typów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich jeszcze zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka praktycznych porad przy wykorzystywaniu naczyń żeliwnych: