linia Patisserie to odpowiedź na potrzeby najszczególniej wymagających kucharzy specjalizujących się w wypiekach ciast i słodkościach. Obfity asortyment, zróżnicowane wielkości, pojemności i kształty, a głównie najwyższej jakości materiały, z których formy są stworzone gwarantują nam, iż pieczenie stanie się proste i przyjemne.
Wszystkie formy serii Patisserie tworzone są z najwyższej jakości bezpiecznej dla zdrowia cienkiej stali, która to pokryta jest z obu stron warstwą powierzchni nieprzywierającej patentu producenta Ballarini.
Powierzchnia ta pod nazwą CORTAN umożliwia pieczenie bez ryzyka przywierania ciast. Nie mieści ona w sobie żadnych zgubnych dla zdrowia substancji a w szczególności PFOA, związków niklu czy również metali ciężkich.
Produkcja w Unii Europejskiej, we włoskiej fabryce Ballarini gwarantuje, iż produkty Patisserie są bezpieczne dla zdrowia i spełniają wszelkie jakościowe normy. Ten atrakcyjny zarys pozwoli Ci upiec tartę dla ukochanej osoby, a jej wygląd tylko spotęguje wrażenia smakowe.
Dzięki zastosowanej powierzchni nieprzywierającej, ryzyko przywierania ograniczone jest do minimum. Występuje w uniwersalnym wymiarze 25-ciu centymetrów. Produkt nie pasuje do użytku fachowego i przemysłowego.