seria Patisserie to odpowiedź na zapotrzebowania najistotniej wymagających kucharzy specjalizujących się w wypiekach ciast i słodkościach. Obszerny asortyment, zróżnicowane wielkości, objętości i kształty, a głównie najwyższej jakości materiały, z których formy są wytwarzane zapewniają nam, iż pieczenie stanie się proste i przyjemne.
Wszystkie formy serii Patisserie wykonane są z najwyższej jakości bezpiecznej dla zdrowia cienkiej stali, która to powleczona jest z obu stron powłoką powierzchni nieprzywierającej patentu producenta Ballarini.
Powierzchnia ta pod nazwą CORTAN zezwala na pieczenie bez ryzyka przywierania ciast. Nie mieści ona w sobie żadnych szkodliwych dla zdrowia substancji a w szczególności PFOA, związków niklu czy również metali ciężkich.
Produkcja w Unii Europejskiej, we włoskiej fabryce Ballarini zagwarantuje, iż produkty Patisserie są bezpieczne dla zdrowia i spełniają wszelkie jakościowe normy. Występuje w dwóch średnicach: 28 i 32 cm w zależności od potrzeb naszych domowników.
towar nie pasuje do stosowania mistrzowskiego i przemysłowego.