Zdjęcia znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB

E-booki

Dostępność: Do kupienia

Znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB (Wolters Kluwer Polska SA)

Do kupienia w: Sklep TaniaKsiazka.pl Marka: Wolters Kluwer Polska SA
161,50 zł
Idź do sklepuSuper oferta

Skrócony opis produktu

Tytuł Znakowanie, prezentacja, reklama żywności. Komentarz do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 Autorzy Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Katarzyna Jędrych, Paulina...

Proponowany w naszejporownywarce towar znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB można kupić w TaniaKsiazka.pl w wartej rozważenia cenie wynoszącej 161,50 zł. Promocja ta jest wynikiem dogłębnych porównan kilkuset sklepów w bazie.

Podstawowe cechy

ISBN

9788381249584

Wydawnictwo

Wolters kluwer polska sa

Sprawdź promocyjne oferty na znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB

Prezentujemy listę promocyjnych ofert na znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:

znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB (sklep TaniaKsiazka.pl)

161,50 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Idź do sklepuSuper oferta
Pokaż wszystkie oferty (1)
  • Dane o dostępności i zmianach cen użyte w prezentowanym rankingu są synchronizowane prawie bez opóźnień.

Pełny opis produktu

Tytuł Znakowanie, prezentacja, reklama żywności. Komentarz do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 Autorzy Agnieszka Szymecka-Wesołowska, Katarzyna Jędrych, Paulina Szczypkowska Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-8124-958-4 linia Komentarze ergonomiczne Rok wydania 2018 ilość stron 556 Format pdf Spis treści Wykaz skrótów | str. 13

Słowo wstępne | str. 21

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z 25.10.2011 r. W sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 i uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Tekst mający znaczenie dla EOG) (Dz.Urz. UE L 304, s. 18, ze zm.) | str. 23

Rozdział I. Przepisy ogólne | str. 37
Artykuł 1. Przedmiot i zakres stosowania | str. 37
Artykuł 2. Definicje | str. 39
1. Uwaga ogólna | str. 44
2. Definicje z innych aktów prawnych (art. 2 ust. 1) | str. 44
3. Definicje z rozporządzenia nr 1169/2011 (art. 2 ust. 2) | str. 50
4. Pojęcie kraju pochodzenia (art. 2 ust. 3) | str. 82
5. Definicje szczegółowe (art. 2 ust. 4 i załącznik I) | str. 89

Rozdział II. Ogólne zasady dotyczące danych na temat żywności | str. 95
Artykuł 3. Cele ogólne | str. 95
Artykuł 4. Zasady dotyczące obowiązkowych danych na temat żywności | str. 97
Artykuł 5. Konsultacje z Europejskim Urzędem ds. Bezpieczeństwa Żywności | str. 101

Rozdział III. Ogólne wymagania dotyczące danych na temat żywności i zakresy odpowiedzialności podmiotów działających na rynku spożywczym | str. 102
Artykuł 6. Wymóg podstawowy | str. 102
Artykuł 7. Rzetelne informowanie | str. 104
1. Zasada rzetelnego informowania na temat żywności | str. 105
2. Pojęcie wprowadzania w błąd | str. 106
3. Pojęcie przeciętnego konsumenta | str. 110
4. Wprowadzenie w błąd co do właściwości środka spożywczego (art. 7 ust. 1 lit. A) | str. 124
5. Wprowadzenie w błąd poprzez przypisanie fałszywych cech (art. 7 ust. 1 lit. B) | str. 127
6. Wprowadzenie w błąd przez niezasadne wyróżnienie artykułu (art. 7 ust. 1 lit. C) | str. 128
7. Wprowadzenie w błąd przez imitację (art. 7 ust. 1 lit. D) | str. 130
8. Obowiązek informowania w sposób rzetelny, jasny i przystępny do zrozumienia przez konsumenta (art. 7 ust. 2) | str. 131
9. Zakaz przypisywania żywności atrybuty leczniczych (art. 7 ust. 3) | str. 133
10. Wprowadzająca w błąd prezentacja i reklama (art. 7 ust. 4) | str. 143
Artykuł 8. Zakres odpowiedzialności | str. 146
1. Uwagi wprowadzające | str. 148
2. Podmioty odpowiedzialne za dane na temat żywności i zakres ich odpowiedzialności (art. 8 ust. 1–5 rozporządzenia nr 1169/2011) | str. 149
3. Zasady odpowiedzialności za znakowanie środków spożywczych w polskich przepisach prawnych | str. 156
4. Zasady przepływu informacji na temat żywności między podmiotami prowadzącymi przedsiębiorstwa spożywcze (art. 8 ust. 6–8 rozporządzenia nr 1169/2011) | str. 165

Rozdział IV. Obowiązkowe informacje na temat żywności | str. 168
Sekcja 1. Treść i prezentacja | str. 168
Artykuł 9. Wykaz informacji szczegółowych, których podanie jest obowiązkowe | str. 168
1. Uwagi ogólne | str. 170
2. Obowiązkowe elementy danych na temat żywności | str. 171
3. Forma zamieszczenia składników obowiązkowych | str. 179
Artykuł 10. Dodatkowe obowiązkowe dane szczegółowe dotyczące szczególnych rodzajów lub kategorii żywności | str. 180
1. Uwagi ogólne | str. 180
2. Środki spożywcze pakowane w atmosferze gazów opakowaniowych | str. 181
3. Środki spożywcze zawierające substancje słodzące | str. 182
4. Środki spożywcze zawierające kwas glicyryzynowy albo jego sól amonową | str. 184
5. Napoje o wysokiej zawartości kofeiny albo środki spożywcze z dodatkiem kofeiny | str. 186
6. Środki spożywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli, fitostanoli lub estrów fitostanoli | str. 188
7. Zamrożone mięso, zamrożone surowe wyroby mięsne i zamrożone nieprzetworzone produkty rybołówstwa | str. 190
Artykuł 11. Wagi i miary | str. 192
Artykuł 12. Przystępność i umieszczanie obowiązkowych informacji na temat żywności | str. 193
Artykuł 13. Przedstawienie obowiązkowych informacji szczegółowych | str. 196
1. Uwagi ogólne | str. 197
2. Widoczność i nieusuwalność informacji obowiązkowych | str. 198
3. Czytelność danych obowiązkowych | str. 200
4. Umieszczanie niektórych obowiązkowych danych w jednym polu widzenia | str. 203
Artykuł 14. Sprzedaż na odległość | str. 205
1. Uwagi ogólne | str. 205
2. Zakres obowiązków informacyjnych w sytuacji środków porozumiewania się na odległość | str. 206
3. Forma przekazywanych informacji | str. 209
4. Odpowiedzialność przy sprzedaży żywności na odległość | str. 211
5. Sprzedaż na odległość żywności nieopakowanej | str. 212
6. Wyłączenia dotyczące automatów do sprzedaży albo samoczynnych lokali handlowych | str. 212
7. Uzupełniające wymagania dotyczące zawierania umów na | str. 214
Artykuł 15. Wymagania językowe | str. 215
Artykuł 16. Pominięcie niektórych obowiązkowych danych szczegółowych | str. 220
1. Uwagi ogólne | str. 221
2. Wyjątki dla szklanych butelek | str. 221
3. Wyjątki dla opakowań o niedużej powierzchni | str. 221
4. Zwolnienia z obowiązku podawania informacji o wartości odżywczej. Wyjątki z załącznika | str. 222
5. Wyjątki dla napojów alkoholowych | str. 231
Sekcja 2. Przepisy szczegółowe dotyczące obowiązkowych informacji szczegółowych | str. 232
Artykuł 17. Nazwa środka spożywczego | str. 232
1. Pojęcie, funkcje i zasady nadawania nazwy środka spożywczego (art. 17 ust. 1) | str. 234
2. Nazwa środka spożywczego sprowadzonego z innego państwa członkowskiego UE (art. 17 ust. 2 i 3) | str. 240
3. Nazwa fantazyjna | str. 243
4. Dane towarzyszące nazwie | str. 244
Artykuł 18. Wykaz składników | str. 255
1. Zasady ogólne komponowania wykazu składników (art. 18 ust. 1 i 2) | str. 256
2. Komponenty tworzone z nanomateriałów (art. 18 ust. 3) | str. 260
3. Przepisy techniczne dotyczące formułowania wykazu komponentów (art. 18 ust. 4) | str. 260
Artykuł 19. Pominięcie wykazu części | str. 298
Artykuł 20. Pominięcie elementów żywności w wykazie komponentów | str. 301
1. Uwagi ogólne | str. 302
2. Części składowe dodane po oddzieleniu (art. 20 lit. A) | str. 303
3. Dodatki do żywności i enzymy (art. 20 lit. B) | str. 304
4. Nośniki (art. 20 lit. C) | str. 307
5. Substancje pomocnicze w przetwórstwie (art. 20 lit. D) | str. 308
6. Woda (art. 20 lit. E) | str. 308
7. Substancje wywołujące alergie albo reakcje nietolerancji – anulacja wyłączeń | str. 309
Artykuł 21. Etykietowanie niektórych substancji lub produktów powodujących alergie albo reakcje nietolerancji | str. 310
1. Uwagi wstępne | str. 311
2. Odniesienie do nazw komponentów lub substancji wywołujących alergie albo reakcje nietolerancji | str. 313
3. Miejsce oznaczania substancji albo produktu wymienionego w załączniku II | str. 320
4. Sposób oznaczenia substancji albo produktu wymienionego w załączniku II | str. 321
5. Dopełnianie listy alergenów | str. 325
6. Informacje o osiągalnym występowaniu alergenów w żywności | str. 327
7. Informowanie o braku alergenów w produkcie | str. 331
Artykuł 22. Oznaczanie ilościowe składników | str. 333
1. Uwagi wstępne | str. 333
2. Występowanie nazwy składnika (składników) w nazwie środka spożywczego (art. 22 ust. 1 lit. A) | str. 335
3. Skojarzenie składnika (elementów) z nazwą środka spożywczego poprzez konsumenta (art. 22 ust. 1 lit. A in fine) | str. 338
4. Słowne, obrazowe lub graficzne podkreślenie składnika (składników) w etykietowaniu (art. 22 ust. 1 lit. B) | str. 338
5. Oznaczenie ilości, gdy jest to niezbędne w celu scharakteryzowania danego środka spożywczego i odróżnienia go od produktów, z którymi mógłby być mylony ze względu na nazwę lub wygląd (art. 22 ust. 1 lit. C) | str. 340
6. Odstępstwa od wymogu oznaczenia ilościowego składnika (elementów) lub kategorii składników (art. 22 ust. 2 i załącznik VIII pkt 1) | str. 341
7. Brak zastosowania art. 22 ust. 1 lit. A i b (art. 22 ust. 2 i załącznik VIII pkt 2) | str. 345
8. Sposób wyrażania danych o ilości składnika (części) lub kategorii składników (art. 22 ust. 2 i załącznik VIII pkt 3 i 4) | str. 346
Artykuł 23. Liczba netto | str. 350
1. Uwagi wstępne | str. 351
2. Sposób zapisu danych o masie netto | str. 353
3. Dopuszczalne różnice pomiędzy ilością netto zadeklarowaną w oznakowaniu a rzeczywistą ilością netto środka spożywczego | str. 356
4. Wyjątki i zasady szczególne w zakresie oznaczania masy netto | str. 358
Artykuł 24. Data niedużej trwałości, termin przydatności do spożycia i data zamrożenia | str. 364
1. Uwagi ogólne | str. 365
2. Termin przydatności do spożycia | str. 367
3. Data niewielkiej trwałości | str. 371
4. Data zamrożenia albo pierwszego zamrożenia | str. 375
5. Obowiązek zapewnienia czytelności informacji | str. 376
Artykuł 25. Warunki przechowywania lub warunki wykorzystania | str. 376
1. Uwagi wstępne | str. 377
2. Warunki przechowywania | str. 377
3. Sposób przekazywania informacji o warunkach przechowywania | str. 378
4. Warunki przechowywania żywności głęboko mrożonej | str. 380
5. Warunki użycia środka spożywczego | str. 381
6. Warunki przechowywania lub zastosowania żywności po otwarciu opakowania | str. 382
Artykuł 26. Kraj lub miejsce pochodzenia | str. 383
1. Uwagi wstępne | str. 385
2. Bronione nazwy pochodzenia, oznaczenia geograficzne i gwarantowane konwencjonalne specjalności (art. 26 ust. 1) | str. 387
3. Obowiązek deklaracji pochodzenia w przypadku ryzyka wprowadzenia konsumenta w błąd (art. 26 ust. 2 lit. A) | str. 390
4. Obowiązek deklaracji pochodzenia w odniesieniu do wybranych rodzajów mięsa (art. 26 ust. 2 lit. B) | str. 394
5. Obowiązek deklaracji pochodzenia w przypadku rozbieżności pochodzenia środka spożywczego i jego podstawowego składnika (art. 26 ust. 3) | str. 401
6. Sprawozdania Komisji i przyszłe regulacje | str. 405
Artykuł 27. Instrukcje użycia | str. 409
Artykuł 28. Zawartość alkoholu | str. 411
Sekcja 3. Informacja o wartości odżywczej | str. 414
Artykuł 29. Powiązania z innymi przepisami | str. 414
Artykuł 30. Treść | str. 417
1. Obowiązkowe elementy danych o wartości odżywczej | str. 419
2. Dobrowolne części danych o wartości odżywczej | str. 421
3. Powtórzenie danych o wartości odżywczej | str. 424
4. Informacja o wartości odżywczej napojów alkoholowych | str. 426
5. Informacja o wartości odżywczej w przypadku żywności nieopakowanej | str. 427
6. Upoważnienie Komisji do zmian z zakresu informacji o wartości odżywczej | str. 427
7. Sprawozdanie na temat występowaniu izomerów trans kwasów tłuszczowych w żywności, a także w ogólnej diecie populacji UE | str. 428
Artykuł 31. Obliczenie | str. 429
1. Uwaga wprowadzająca | str. 430
2. Sposób obliczania wartości energetycznej i elementów odżywczych (art. 31 ust. 1 i 2) | str. 430
3. Postać żywności, do której odnoszą się informacje o wartości odżywczej (art. 31 ust. 3) | str. 431
4. Podstawy wyliczania wartości podawanych w informacji o wartości odżywczej (art. 31 ust. 4) | str. 433
5. Uprawnienia Komisji | str. 436
Artykuł 32. Wyrażanie ilości w przeliczeniu na 100 g lub na 100 ml | str. 437
1. Obligatoryjne formy podawania informacji o wartości odżywczej | str. 437
2. Fakultatywne formy podawania danych o wartości odżywczej | str. 438
Artykuł 33. Wyrażanie ilości w przeliczeniu na porcję albo na jednostkową liczba żywności | str. 441
1. Podawanie informacji o wartości odżywczej w przeliczeniu na porcję albo jednostkową ilość żywności (art. 33 ust. 1 i 4) | str. 442
2. Powtarzanie danych o wartości odżywczej w przeliczeniu na porcję albo jednostkową liczba żywności (art. 33 ust. 2) | str. 443
3. Podawanie informacji o wartości odżywczej wobec żywności nieopakowanej (art. 33 ust. 3) | str. 444
4. Upoważnienie dla Komisji do wydania aktów wykonawczych (art. 33 ust. 5) | str. 445
Artykuł 34. Prezentacja | str. 445
1. Prezentacja informacji o wartości odżywczej (art. 34 ust. 1 i 2) | str. 446
2. Prezentacja powtórzenia informacji o wartości odżywczej (art. 34 ust. 3) | str. 449
3. Prezentacja informacji o wartości odżywczej w odniesieniu do żywności nieopakowanej i napojów alkoholowych o zawartości alkoholu wyższej niżeli 1,2% pojemnościowo (art. 34 ust. 4) | str. 450
4. Prezentacja wartości odżywczej w sytuacji niepokaźnych ilości elementów odżywczych (art. 34 ust. 5) | str. 450
5. Delegacje dla Komisji | str. 451
Artykuł 35. Dodatkowe formy wyrażania i prezentacji informacji | str. 452
1. Cel oraz warunki wprowadzania dodatkowych form prezentowania informacji o wartości odżywczej (art. 35 ust. 1) | str. 453
2. Przykłady systemów dobrowolnych | str. 454
3. Uprawnienia i obowiązki państw członkowskich i Komisji (art. 35 ust. 2–6) | str. 458

Rozdział V. Dobrowolne dane na temat żywności | str. 459
Artykuł 36. Kryteria mające zastosowanie | str. 459
1. Pojęcie informacji dobrowolnych | str. 460
2. Dane dobrowolne objęte szczególnymi wymogami rozporządzenia nr 1169/2011 (art. 36 ust. 1) | str. 461
3. Dane dobrowolne objęte ogólnymi wymogami rozporządzenia nr 1169/2011 (art. 36 ust. 2) | str. 462
4. Dane dobrowolne uregulowane w przepisach szczególnych (art. 36 ust. 3 i 4) | str. 465
Artykuł 37. Prezentacja | str. 469

Rozdział VI. Przepisy krajowe | str. 470
Artykuł 38. Przepisy krajowe | str. 470
Artykuł 39. Przepisy krajowe w zakresie dodatkowych obowiązkowych informacji szczegółowych | str. 473
Artykuł 40. Mleko i produkty mleczne | str. 476
Artykuł 41. Napoje alkoholowe | str. 477
Artykuł 42. Wyrażanie ilości netto | str. 478
Artykuł 43. Dobrowolne podawanie referencyjnych wartości spożycia dla szczególnych grup ludności | str. 481
Artykuł 44. Przepisy krajowe dotyczące żywności nieopakowanej | str. 481
1. Żywność nieopakowana – definicja | str. 482
2. Obowiązkowe przekazywanie informacji o alergenach | str. 485
3. Przepisy krajowe dotyczące przekazywania innych danych szczegółowych | str. 487
4. Dobrowolne przekazywanie innych informacji | str. 494
5. Przepisy krajowe dotyczące sposobu udostępniania danych szczegółowych, form ich wyrażania i prezentacji | str. 494
6. Komunikowanie Komisji tekstu przepisów krajowych dotyczących żywności nieopakowanej | str. 497
Artykuł 45. Procedura notyfikacji | str. 498

Rozdział VII. Przepisy wykonawcze, zmieniające i końcowe | str. 501
Artykuł 46. Zmiany załączników | str. 501
Artykuł 47. Okres przejściowy w odniesieniu do środków wykonawczych lub aktów delegowanych i data rozpoczęcia ich wykorzystywania | str. 503
Artykuł 48. Komitet | str. 504
Artykuł 49. Zmiany rozporządzenia (WE) nr 1924/2006 | str. 508
Artykuł 50. Zmiany rozporządzenia (WE) nr 1925/2006 | str. 510
Artykuł 51. Realizowanie podanych uprawnień | str. 512
Artykuł 52. Procedura w trybie pilnym | str. 515
Artykuł 53. Uchylenie | str. 516
Artykuł 54. Środki przejściowe | str. 517
Artykuł 55. Wejście w życie i data rozpoczęcia wykorzystywania | str. 519

Załączniki | str. 521

Parametry

ISBN

9788381249584

Wydawnictwo

Wolters kluwer polska sa

Kategoria

E-booki

Producent

Wolters Kluwer Polska SA

Opinia użytkowników

-

Opinie oraz Recenzje

Grzegorz G.
Grzegorz G.
28.11.2024
Czy możesz podesłać nam opinię i recenzję na temat produktu
Jeśli tylko skorzystać z znakowanie, prezentacja, reklama żywności. komentarz do rozporządzenia parlamentu europejskiego i rady (ue) nr 1169/2011, 23DBAA6BEB podeślij swoją subiektywną opinię. Wskaż jakie są Twoje wrażenia z korzystania, czy jesteś zadowolony, a także czy relacja ceny do jakości jest dla Ciebie na dobrym poziomie.

Dodaj opinię lub recenzję

Powiązane

Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Odpowiedzialność dyscyplinarna sędziów, prokuratorów, adwokatów, radców prawnych i notariuszy, E1066961EB
\n\nW książce przedstawiono instytucję odpowiedzialności dyscyplinarnej zawodów prawniczych służby publicznej: sędziego i prokuratora, i...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Prawne aspekty bezpieczeństwa energetycznego w ue Wolters kluwer polska sa
Tytuł Prawne aspekty bezpieczeństwa energetycznego w UE Autor Marcin Nowacki Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-264-2360-4...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Psychopedagogiczne mity. jak zachować naukowy sceptycyzm w edukacji i wychowaniu?
Tytuł Psychopedagogiczne mity. Jak zachować naukowy sceptycyzm w edukacji i wychowaniu? Autor Tomasz Garstka Język polski Wydawnictwo Wolters...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Zarządzanie szkoleniami. jak skutecznie realizować politykę szkoleniową w firmie Wolters kluwer polska sa
Tytuł Zarządzanie szkoleniami. Jak efektywnie realizować politykę szkoleniową w firmie Autor Paweł Kopijer Język polski Wydawnictwo Wolters...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Odpowiedzialność odszkodowawcza za niezgodne z prawem działanie władzy publicznej Wolters kluwer polska sa
Tytuł Odpowiedzialność odszkodowawcza za niezgodne z prawem działanie władzy publicznej Autor Michał Ziółkowski Język polski Wydawnictwo...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Współczesna gospodarka światowa, AZ#D7D3831EEB/DL-ebwm/pdf
Tytuł Współczesna gospodarka światowa Autor Anna Zielińska-Głębocka Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-264-4684-9...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Postępowanie sądowoadministracyjne, 1A48F308EB
Do sklepu Szczegóły

Postępowanie sądowoadministracyjne, 1A48F308EB

54,87 zł
Tytuł innowacyjnanie sądowoadministracyjne Autorzy Małgorzata Jaśkowska, Jacek Jaworski, Martyna Wilbrandt-Gotowicz, Konrad Łuczak, Dagmara...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Wolters kluwer polska sa Prawo podatkowe z kazusami i pytaniami
Tytuł Prawo podatkowe z kazusami i pytaniami Autorzy Andrzej Huchla, Paweł Borszowski, Rafał Kowalczyk, Patrycja Zawadzka, Dobrosława Antonów,...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Planowanie i kontrola budżetowa w organizacjach
Do sklepu Szczegóły

Planowanie i kontrola budżetowa w organizacjach

38,90 zł
Tytuł Planowanie i kontrola budżetowa w organizacjach Autor Wojciech Czakon Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-264-3527-0...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Firma i jej ochrona, 937D8CC6EB
Do sklepu Szczegóły

Firma i jej ochrona, 937D8CC6EB

57,96 zł
Tytuł firma i jej ochrona Autor Joanna Jowita Sitko Język polski Wydawnictwo Wolters Kluwer Polska SA ISBN 978-83-264-1864-8 linia Monografie...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Naśladownictwo opakowań produktów markowych w świetle prawa własności intelektualnej, E0308C72EB
Tytuł Naśladownictwo opakowań produktów markowych w świetle prawa własności intelektualnej Autor Katarzyna Jasińska Język polski Wydawnictwo...
Rekomendacja
Wolters Kluwer Polska SA Dotacje samorządowe udzielane na realizację zadań przez organizacje pozarządowe Wolters kluwer polska sa
Tytuł Dotacje samorządowe udzielane na realizację zadań przez organizacje pozarządowe Autorzy Jadwiga Glumińska-Pawlic, Kamila Żmuda-Matan,...
Wybrane dla Ciebie
Rekomendacja
Prosto z mostu, czyli wywody człowieka logicznego
Do sklepu Szczegóły

Prosto z mostu, czyli wywody człowieka logicznego

45,43 zł
Książka podejmuje tematy tabu o których na co dzień ludzie boją się głośno mówić. Pokazuje znane i mniej znane przykłady: obłudy, kłamstwa,...
Rekomendacja
Szydełko. zabawki Literat
Do sklepu Szczegóły

Szydełko. zabawki Literat

9,21 zł
Szydełkowanie to obecnie nad wyraz popularne hobby. Raduje się zainteresowaniem jednocześnie dziewczynek 7-8-letnich, jak i pań w każdym...
Rekomendacja
Tajemnice dworu sułtana. księga vii. hatidże
Do sklepu Szczegóły

Tajemnice dworu sułtana. księga vii. hatidże

20,00 zł
Żyli w dwóch różnorodnych światach… zespoliło ich przeznaczenie. Książka, która zainspirowała twórców serialu doskonałe stulecie. Ona jest...
Rekomendacja
Odlotowe gołębie łapią bandytów
Do sklepu Szczegóły

Odlotowe gołębie łapią bandytów

26,03 zł
ODLOTOWE GOŁĘBIE ŁAPIĄ BANDYTÓWKażdy prawdziwy gołąb da się pokroić za okruszki. Mniam! Mniam! Mniam! Lubicie frytki? Pizzę? Lody? Tym dla...
Rekomendacja
Harlequin Gorąco jak przed laty
Do sklepu Szczegóły

Harlequin Gorąco jak przed laty

8,98 zł
Przystojny, zmysłowy, bogaty, seksowny – oto popularny hokeista Jordan Serenghetti. Kontuzjowany trafia w ręce rehabilitantki Sery. Sera...
Rekomendacja
Kartkówki. edukacja polonistyczna i matematyczna. klasa 1 Literat
Tytuł Kartkówki. Edukacja polonistyczna i matematyczna. Klasa 1 Podtytuł Materiały edukacyjne Autor Beata Guzowska Język polski Wydawnictwo...
Rekomendacja
Wiatr przez dziurkę od klucza. mroczna wieża. tom 4.5
Roland z Gilead jest rewolwerowcem, jednym z nielicznych usiłujących utrzymać porządek w świecie rosnącego bezprawia, połączeniem błędnego...
Rekomendacja
Zasada równości stron w procesie cywilnym Wydawnictwo c.h beck
Niniejsza monografia poświęcona jest zasadzie równości stron w procesie cywilnym. Mimo iż zasada równości nie została sformułowana wprost...
Rekomendacja
Literat Pielęgnacja włosów w domu
Do sklepu Szczegóły

Literat Pielęgnacja włosów w domu

2,18 zł
Poradnik Pielęgnacja włosów w domu mieści mnóstwo cennych danych i porad, jak samodzielnie w warunkach domowych uzyskać spektakularne, zdrowe,...
Rekomendacja
Chłopcy z placu broni ferenca molnara, AZ#567596AAEB/DL-ebwm/pdf
Rzetelne i przystępnie napisane opracowanie lektury, m.in. Szczegółowe i znaczne streszczenie, skrupulatna analiza, charakterystyka bohaterów,...
Rekomendacja
Beata guzowska Sprawdziany. język polski. przyroda. klasa iii
Sprawdziany, opracowane przez nauczycielki z wieloletnim doświadczeniem, dedykowane są dla uczniów klasy III szkoły podstawowej do samodzielnej...
Rekomendacja
Marta jendraszak Jak upinać długie włosy
Do sklepu Szczegóły

Marta jendraszak Jak upinać długie włosy

5,93 zł
Poradnik powstał z myślą o wszelkich mamach, by mogły w nim znaleźć inspiracje do wykonania niebanalnych fryzur dla swoich córek. Przedstawione...