Ręcznie wytworzone z tą samą jakością, autentycznością i dziedzictwem typowym dla Pisco Porton, Acholado to rzemieślnicze pisco wyprodukowane przez mistrza destylacji Johnny'ego Schulera, w Hacienda La Caravedo.
Pisco Porton Acholado to artykuł założonej w 1684 roku i znajdującej się w Ica w Peru najstarszej działającej destylarni w Ameryce Południowej. Alkohole Pisco Porton przygotowywane są klasycznie – bez zastosowania elektryczności i postępowych maszyn.
solidnie stawia na ekologię. Wokół gorzelni uzupełniono ogród, by wchłonąć dwutlenek węgla naturalnie stworzony przez fermentację, wzdłuż winnic wytworzono system odzyskiwania wody, a kanały grawitacyjne niwelują potrzebę korzystania z pomp elektrycznych.Porton Acholado 43% 0,7l – pisco bezkopromisowo aromatyczneZgodnie z peruwiańskim prawem rodzaj pisco – pisco acholado może być mieszanką dwóch albo więcej odmian winorośli z ośmiu dozwolonych.
Pisco Porton Acholado to gładka i delikatna kombinacja trzech odmian winogron – Quebranta, Italia, Torontel, która jest wszechstronna, mieszalna i dobrze łączy się z innymi smakami. Każda butelka Pisco Porton Acholado posiada ok.
4 kilogramów owoców. Pisco Porton Acholado to doceniony alkohol, który zdobył złoty medal w konkursie World Spirits Competition w San Francisco w 2016 roku. To wyśmienity alkohol do tropikalnych drinków i ponczu o dostępnym ziemisto-owocowym smaku z dużą ilością banana i liczi, przechodzący w pikantny finisz plastrów ananasa z cynamonem i kakao.
Pisco Porton Acholado perfekcyjnie sprawdzi się ponadto jako aperitif czy komponent potraw....