French press jest bardzo praktyczną zaparzarką tłokową w której można przygotować równocześnie kawę jak i herbatę czy zioła. Na dodatek french press może służyć do spieniania mleka. Należy po prostu wlać uprzednio podgrzane mleko do naczynia a następnie kilkanaście razy ruszyć tłokiem. 1. Wysokiej jakości stal szlachetna 2. Szkło borokrzemowe 3. Specyficzna budowa obudowy zapewniająca bezpieczeństwo w trakcie wykorzystywania. 4. Przystępny i szybki sposób na przygotowanie gorącego napoju poprzez oddzielenie naparu tłokiem filtrującym 5. Podstawa, chroniąca blat 7. Stwarza świetny aromat parzonych napojów, np. Kawy, herbaty, ziół nietrudny i prędki sposób na przygotowanie gorącego napoju poprzez oddzielenie fusów 6. Pojemność-1000 ml Zalecenia dotyczące przyrządzania kawy: Do naczynia wlać wrzątek, żeby przykrył zmielone ziarna kawy. Następnie należy zaczekać 30-60 sekund, bardzo delikatnie zamieszać i dolać pozostałą liczba wody. Maksymalnie do 2 centymetrów poniżej górnej krawędzi zaparzacza. Nałożyć tłok, po upływie 3-7 minut przecisnąć go w dół przez kawę w kierunku dna. Kawę na gorąco należy tuż po zaparzeniu wypić. Polecamy jeszcze kawę na zimno rodzaju Frappe. Wystarczy schłodzić, dodać mleko i kilku kostek lodu. Smacznego.