French press jest stanowczo funkcjonalną zaparzarką tłokową w której można przygotować jednocześnie kawę jak i herbatę czy zioła. Na dodatek french press może służyć do spieniania mleka. Należy po prostu wlać uprzednio podgrzane mleko do naczynia a następnie kilkanaście razy ruszyć tłokiem.
1. Wysokiej jakości stal szlachetna w kolorze różowego złota
2. Szkło borokrzemowe
3. Niepowtarzalna budowa obudowy zapewniająca bezpieczeństwo podczas stosowania.
4. Nieskomplikowany i prędki sposób na przygotowanie gorącego napoju przez oddzielenie naparu tłokiem odfiltrowującym
5. Podstawa, chroniąca blat
7. Tworzy wspaniały aromat parzonych napojów, np. Kawy, herbaty, ziół łatwy i prędki sposób na przygotowanie gorącego napoju poprzez oddzielenie fusów
6. Objętość: 1000 ml
Zalecenia dotyczące przyrządzania kawy:
Do naczynia wlać wrzątek, by przykrył zmielone ziarna kawy. Następnie należy zaczekać 30-60 sekund, niezwykle delikatnie zamieszać i dolać pozostałą liczba wody. Maksymalnie do 2 centymetrów poniżej górnej krawędzi zaparzacza. Nałożyć tłok, po upływie 3-7 minut przecisnąć go w dół poprzez kawę w kierunku dna. Kawę na gorąco należy tuż po zaparzeniu wypić. Polecamy też kawę na zimno typu Frappe. Starczy schłodzić, dodać mleko i kilku kostek lodu. Smacznego.