French press jest stanowczo funkcjonalną zaparzarką tłokową w której można przygotować równocześnie kawę jak i herbatę czy zioła. Dodatkowo french press może służyć do spieniania mleka. Należy po prostu wlać uprzednio podgrzane mleko do naczynia a następnie kilkanaście razy ruszyć tłokiem. 1. Wysokiej jakości stal szlachetna 2. Szkło borokrzemowe 3. Oryginalna budowa pokrywy gwarantująca bezpieczeństwo w trakcie używania. 4. Przystępny i szybki sposób na przygotowanie gorącego napoju poprzez oddzielenie naparu tłokiem przefiltrowującym 5. Podstawa, chroniąca blat 7. Formuje znakomity aromat parzonych napojów, np. Kawy, herbaty, ziół nietrudny i prędki sposób na przygotowanie gorącego napoju przez oddzielenie fusów 6. Objętość-1000 ml Zalecenia dotyczące przyrządzania kawy: Do naczynia wlać wrzątek, aby przykrył zmielone ziarna kawy. Następnie należy zaczekać 30-60 sekund, bardzo delikatnie zamieszać i dolać pozostałą liczba wody. Maksymalnie do 2 centymetrów poniżej górnej krawędzi zaparzacza. Nałożyć tłok, po upływie 3-7 minut przecisnąć go w dół przez kawę w kierunku dna. Kawę na gorąco należy tuż po zaparzeniu wypić. Polecamy jeszcze kawę na zimno rodzaju Frappe. Starczy schłodzić, dodać mleko i kilku kostek lodu. Smacznego.