Sól Czosnkowa Sól Czosnkowa
Sól czosnkowa można ją także nazwać solą sezonową ponieważ jest, mieszaniną suszonego, mielonego czosnku i soli kuchennej. Niektóre producenta dodają do tej prostej mieszanki substancje przeciw zbrylającą czyli krzemian wapnia. Nasza wersja soli czosnkowej nie posiada tego dodatku chemicznego, ze względu iż propagujemy jedzenie bez chemii.
Różnica między solą czosnkową a czosnkiem mielonym
Główna różnica polega na tym, iż sól czosnkowa to mieszanka sproszkowanego czosnku i soli. Aczkolwiek powszechnie wiadomo że, sól jest nośnikiem smaku dlatego mimo wszystko posmak czosnku może być bardziej intensywny poprzez co sól czosnkową używamy mniej w stosunku do przyprawy jednorodnej. Dlaczego powinieneś używać soli czosnkowej? Czosnek jest modnym pożywieniem w naszych kuchniach, którego wartości odżywcze są korzystnie znane i cenione. Sól ta ma cechy zdrowotne, przynosząc nam więcej niż jedną korzyść. Trzeba mimo wszystko pamiętać że, zawiera ona także sól które korzyści zdrowotne nie są już tak szanowane jak czosnku zwłaszcza w nadmiarze. Do czego użyć soli czosnkowej? Solą czosnkową można posypywać sałatki. Idealnie komponuje się z daniami kuchni włoskiej zwłaszcza makaron czy pizza. Uwypukla smak takich przekąsek jak popcorn, frytki czy tosty chlebowe. Rewelacyjnie pasuje na dodatek do marynowania wszelkiego rodzaju mięs jak w dodatku do warzyw grilowanych na patelni. Spróbuj przyprawy w przepisie..... prędki w przygotowaniu przepis na sałatkę z kilkoma, pysznymi składnikami w tym szczególnie aromatyczna sól czosnkowa, może służyć jako nieskomplikowana letnia sałatka. Produkty konieczne do jej zrobienia odnajdziesz w każdym sklepie spożywczym a prostota tego dania może spowodowaćnieraz zagości na Twoim stole. Jest przy tym wyjątkowo zdrowa, a dodatek pieprzu ziołowego nada jej szczególnie polskiego znaczenia. Pieprz ziołowy to przyprawa wywodząca się z polski a jej głównym składnikiem jest gorczyca mielona. Czytaj dalej....