Cukier Miętowy Cukier miętowy jak zrobić?
aby zrobić cukier miętowy Ci potrzeba tylko dwóch części. Mięty - nie koniecznie świeżej z ogrodu, a także cukru. Tylko te dwa komponenty pozwolą Ci zrobić świeży i pachnący cukier miętowy! Wszystko wkładamy do młynka w trafnej proporcji a robot stwarza nam przepyszny produkt. Zapach, który wypełnia wnętrze po otwarciu pokrywy, jest absolutnie niesamowity! Cukier miętowy użycie
Cukier miętowy genialnie nadaje się do posypania świeżych owoców, kieliszków koktajlowych w obrzeżu lub do herbaty albo lemoniady. Bez względu na to, jak go użyjesz, pokochasz orzeźwiającą miętową słodycz, którą cukier miętowy dodaje do twoich ulubionych potraw i napojów! Jeśli uwielbiasz gotować, wiesz, że jedną z najlepszych części lata jest mnogość świeżych ziół do wykorzystania w gotowaniu. Zmielenie cukru i mięty daje dodatek który będziesz chciał posiadać za każdym razem pod ręką. Cukier Miętowy to świetny dodatek do herbaty, koktajli czy sorbetów. Jego orzeźwiający smak pomoże Ci wydobyć niebanalny smak z nie jednego dania czy napoju. Cukier Miętowy - czy mięta jest dobra do herbaty?
Mięta czyli główny składniku cukru miętowego zawiera olejki eteryczne które są uwalniane, gdy ten produkt dodany jest do gorącej wody. To właśnie ten proces nadaje herbacie jej orzeźwiający smak i potencjalne korzyści zdrowotne. Te olejki eteryczne posiadają na dodatek działanie przeciwwirusowe i przeciwdrobnoustrojowe, co może poprawnie wpłynąć na układ odpornościowy i pomóc organizmowi zwalczać infekcje. Trzeba również pamiętać o zawartości cukru trzcinowego który jak każdy cukier w nadmiarze szkodzi.
Spróbuj przyprawy w przepisie..... Herbata z hibiskusa ma kwaśny, lekko słodki i dość podobny do soku żurawinowego smak. Jeśli szukasz nowego przepisu na orzeźwiającą letnią herbatę mrożoną, spróbuj hibiskusa a dodatek cukru miętowego jeszcze bardziej Ciebie orzeźwi. Lepiej jest używać samych suszonych kwiatów, a nie torebek z herbatą, ponieważ są one ulepszonej jakości i nie zawierają żadnych dodatków. Herbatę z hibiskusa można też podawać na ciepło. By zrobić kostki lodu z hibiskusa, po prostu włóż suszone kwiaty do tacki na lód, a następnie dodaj wodę, zamroź i podawaj z zimną herbatą hibiskusową. Czytaj dalej....
Sos miętowy z dodatkiem cukru miętowego wyśmienicie pasuje do pieczeni albo jako marynata do mięsa! To zioło jest tak rozciągliwe w użyciu, nieskomplikowane w uprawie, a jeśli nie będzie trzymane w ryzach, będzie rosło i rosło, dopóki twój ogród nie zostanie opanowany przez to zioło! Jest to niezwykle lubiane zioło w krajach Bliskiego Wschodu. Popularność mięty zwiększa to że jest dodatkiem do koktajlu albo drinków, takiego jak poncz albo Pimms. Używam jej typowo do lodowatej wody, razem z kilkoma plasterkami cytryny, w dzbanku z kostkami lodu i po prostu podaję tak, jak jest. Jednak tutaj też można dodać cukru miętowego, wtedy orzeźwienie dostanie nutki słodkości. Czytaj dalej....
Co to są sezamki? Jest to mieszanka prażonych nasiona sezamu i karmelizowanego cukru. Są nad wyraz popularną w naszym kraju przekąską. Dla niektórych osób kojarzą się wręcz, ze smakami z dzieciństwa. Czytaj dalej....
Kandyzowane orzechy laskowe to przepyszna przekąska która prosto możesz sam wykonać w domu. Do ich wykonania konieczne są tylko 2 składniki. Kandyzowane orzechy idealnie komponują się z najróżniejszymi ciastami jak i np. Musli. Wymyśl sam ich użycie! Czytaj dalej....