funkcjonalny i wypełniony smakiem poradnik posiada pyszne i sycące potrawy z użyciem 16 najpotężniejszych pokarmów wzmacniających zdrowie. Z lektury książki dowiemy się: - jak zastosować jedzenie, aby poprawić działanie każdego układu w organizmie - jak ułożyć swój jadłospis, by rozwiązać solidne problemy zdrowotne - jak prędko i produktywnie przygotowywać rodzinne posiłki, aby były one bogate w produkty, które gwarantują długie i zdrowe życie. Autorzy w oparciu o najnowsze badania naukowe wyjaśniają, w jaki sposób produkty, takie jak szparagi, bazylia, kawa, ciemna czekolada, kapusta, oliwa z oliwek, słodkie ziemniaki i dziki łosoś mogą wspierać naszą odporność, obniżać poziom cholesterolu, poprawić pamięć, wzmacniać serce, a także zniżyć szanse na rozwój cukrzycy, a także wielu innych chorób.