Trzecia książka z linii „Superfoods”: pokaźnych publikacji poświęconych najmocniej odżywczym roślinnym źródłom witamin i minerałów niezbędnych dla zdrowia. Jarmuż powrócił niedawno do naszych kuchni po blisko stu latach nieobecności na polskim stole. Dziś każdy, kto stara się zdrowo odżywiać i prowadzi intensywny tryb życia słyszał o tym szalenie odżywczym i smacznym warzywie. Jeśli chcesz dowiedzieć się, co jeszcze oprócz smoothies, zielonych koktajli czy czipsów, można przyrządzić z jarmużu – ta książka jest właśnie dla ciebie! „Jarmuż” to niemal 200 stron danych o wartościach odżywczych, właściwościach odmładzających i ponad 70 przepisów na przepyszne dania z warzywa, zwanego królem superfoods. Odszukasz tu m.in. - Cenne porady dotyczące najkorzystniejszych form obróbki jarmużu (by zachować jak najwięcej wartości odżywczych); - Wiedzę, dzięki której uda ci się samodzielnie uprawiać ulubione odmiany jarmużu; - nieszablonowe przepisy na smaczne dania z modnego i odżywczego warzywa: od soków, przez przekąski, kanapki, dania obiadowe, jednogarnkowe, aż po słodkości na bazie jarmużu; - zebrane w jednym miejscu najważniejsze informacje o odmładzających właściwościach i minerałach oraz witaminach zawartych w jarmużu; - Świeże i inspirujące pomysły na wprowadzenie zdrowych posiłków do codziennego jadłospisu. Rozsmakuj się w królu warzyw i zarażaj miłością do jarmużu swoich bliskich!