Jeszcze nikt nie napisał czegoś tak prawidłowego. „Jedz“ Nigela Slatera od razu przechodzi do klasyki gatunku – The Times „Jedz. Znikoma księga szybkich dań“ to niezastąpiony zbiór przepisów, z których możemy korzystać na co dzień. Ten gruby tomik w miękkiej oprawie zawiera 600 pomysłów na codzienne posiłki. Sporo wyśmienitych, prostych przepisów w użytecznym wydaniu, do których za każdym razem można sięgnąć i znaleźć dla siebie coś dobrego. Zwięzły tekst poprzedza krótka lista artykułów, a na stronie obok autor zamieszcza dodatkowe propozycje i pomysły, zostawiając trochę miejsca na notatki. Książka od razu stała się bestsellerem. Księgarnia Amazon ogłosiła ją książką kucharską 2013 roku, była także najlepiej sprzedającym się tytułem tej kategorii według “Guardiana“. To doskonała sugestia dla osób gotujących na co dzień. Starczy otworzyć ją kilka razy, aby zaczęła się miękko rozchylać, nakłaniając do korzystania z przepisów. Ich zwięzły styl żywo przypomina twitterowe wpisy @NigelSlater. „Jedz“ to pomysłowe, innowacyjne przepisy dla każdego, kto po prostu chce coś zjeść.