Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków. Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów w na sklepowych półkach, z podziwu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe.
Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale by na rynek znów trafiła wartościowa żywność, niezbędni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka. Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy nieraz porwali się – dosłownie – z motyką na słońce.
Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, iż za nią stoi ciężka praca i szacunek dla przyrody.
Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, iż jedzenie to coś naprawdę wartościowego. Tytuł O dobrym jedzeniu opowieści z pola ogrodu i lasu Autor Agata Michalak Wydawnictwo Czarne EAN 9788380494503 ISBN 9788380494503 Kategoria Literatura\Literatura faktu ilość stron 216 Format 14.4x22.2x2 cm Rok wydania 2017 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.364 kg