Marzysz o zaspokojeniu apetytu na „małe co nieco” bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, lecz przygotowane z naturalnych elementów? Jeśli tak, ta książka jest dla Ciebie! znajdziesz w niej przepisy na słodkie i wytrawne wypieki i pyszne desery przygotowane specjalnie z myślą o tych, którzy zrezygnowali ze spożywania glutenu, nabiału i rafinowanego cukru, ale nie chcą rezygnować z korzystnego smaku. Henrietta Inman jest utalentowanym cukiernikiem, a także właścicielem dwóch cukierni: Henrietta Inman Pâtissiere i Hen’s Clean Cakes. Zajmuje się też prowadzeniem pokazów i warsztatów cukierniczych, jak w dodatku prowadzi znany blog www.henscleanscakes.com i publikuje swe przepisy w czasopismach. Autorka ukończyła Uniwersytet w Edynburgu, Westminster Kingsway College i pracowała w wielu znanych i nagradzanych cukierniach. Aktualnie mieszka w Suffolk.