Zmorą obecnych czasów są coraz powszechniejsze alergie pokarmowe powodowane różnymi dodatkami do żywności, takimi jak: konserwanty, środki ochrony roślin, użytkowane w nadmiernej ilości nawozy nienaturalne, antybiotyki i hormony.
To z ich powodu ważne jest bardziej świadome wybieranie tego, co się je. Książka ta jest zachętą do częstszego spożycia towarów roślinnych, żeby urozmaicić codzienną dietę. Posiada 450 przepisów na proste, tanie, smaczne i proste w przygotowaniu potrawy na każdą okazję, tym dania główne, zupy, sałatki, napoje i sosy.
odnajdziesz w niej wykaz towarów żywnościowych i ziół, które są pomocne przy usuwaniu wielu powszechnych dolegliwości, a także spis witamin i części mineralnych potrzebnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu i źródła ich pozyskania.
Skutki nieprawidłowej diety nie zależą od wyboru wegetarianizmu bądź odrzucenia go. Wszystko zależy od wiedzy, jak komponować dietę, żeby zawierała elementy konieczne do dobrego odżywienia organizmu.
Dzięki zaprezentowanej w tej książce diecie zniżysz możliwość wystąpienia chorób serca, poprawisz metabolizm i wydłużysz życie. Śliny są nie tylko źródłem witamin, elementów mineralnych, białek, węglowodanów,także zawierają w sobie substancje chemiczne o pokaźnej aktywności biologicznej, mogące nie tylko zapobiegać chorobom,choćby je leczyć.
łatwo pozbędziesz się alergii, problemów z krążeniem, oczyścisz nerki, wątrobę oraz poprawisz pamięć. Jedz na zdrowie!