producent SAMYANG oparta jest ma daniach RAMEN w wersji instant. Dzięki precyzyjnie opracowanej recepturze o wyjątkowych walorach smakowych, zupki i przekąski RAMEN stały się przebojem na całym świecie. Sukces dań bezzwłocznych, przesyconych tradycyjnymi azjatyckimi smakami, zainspirował wielu producentów, lecz to SAMYANG jest marką, która produkuje dania RAMEN od lat sześćdziesiątych ubiegłego stulecia.
komponenty: Makaron (77,5%): mąka pszenna, modyfikowana skrobia z tapioki, rafinowany olej palmowy, modyfikowana skrobia ziemniaczana, sól rafinowana, emulgator [lecytyna (E222 (i))], regulator kwasowości [bezwodny węglan potasu (E501 (i)), węglan sodu (E500), fosforan sodu dwuzasadowy (E339 (ii)), kwas cytrynowy (E330)], substancja zagęszczająca (guma guar (E412)], olejek aromatyczny z zielonej herbaty. Zupa (12,7%): woda, aromat kurczaka w proszku, sos sojowy, cukier, papryka czerwona w proszku, olej sojowy, cebula, olej z nasion czerwonej papryki, czosnek, modyfikowana skrobia ziemniaczana, ekstrakt z papryki, odbarwiony ekstrakt z chilli, czarny pieprz w proszku, curry w proszku. Przyprawy (9,8%): pełnotłuste mleko w proszku, cukier, mleko w proszku, sól, mozzarella w proszku, masło w proszku, modyfikowana skrobia ziemniaczana, pietruszka kędzierzawa, pieprz w proszku, czosnek w proszku, olej sojowy.
Sposób przygotowania: Zagotuj 600ml wody, dodaj makaron i gotuj przez ok 5 minut. Odcedź makaron, odlej 8 łyżek wody. Dodaj do niej saszetki z sosem i serem, a następnie dokładnie wymieszaj z makaronem.