Patelnia Ø28 cm pokryta warstwą granitową z linii Granit Diamond Line
Masywna aluminiowa kompozycja zapewnia prędkie, równomierne ogrzewanie, a nierdzewne i niepodatne na odkształcenia dno powoduje, że naczynia kuchenne są kompatybilne z każdą płytą grzejną, jeszcze indukcyjną.
3-warstwowa powłoka granitowa oferuje wyjątkową wytrzymałość i nie wymaga szerokiej ilości tłuszczu albo oleju, co pozwala na zdrowsze gotowanie, produktywne uwalnianie składników i bezproblemowe, przystępne czyszczenie.
Uchwyty silikonowe pozostają chłodne w dotyku, gwarantując bezpieczne i wygodne trzymanie.
Specyfikacja produktu:
Materiał: kute aluminium wysokiej jakości, dno ze stali szlachetnej ferromagnetycznej
wymiar: Ø28cm x 5,2cm
Kolor: czarny / pomarańczowy
Potrójna granitowa powłoka nieprzywieralna, istotnie oporna na uszkodzenia
Wolna od zgubnych związków PFOA, kadmu i ołowiu
Silikonowy uchwyt rodzaju SOFT TOUCH
Można myć w zmywarce
Do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowa, elektryczna, ceramiczna, halogenowa, indukcyjna
Dno ferromagnetyczne
System TURBO INDUCTION (bardzo szybko nagrzewają się) 35% oszczędność energii
warstwa granitowa jest to warstwa teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza niżeli teflon, lecz przy tym zachowuje jego atuty: nie przypala, należycie rozprowadza ciepło. Łączy atuty naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie zalety teflonu, lecz jest bardziej oporna na uszkodzenia, przewyższana w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka sprawia, że naczynia są wyjątkowo wytrzymałe na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten rodzaj garnków i patelni pozwala w dodatku na smażenie przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.
kombinacja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna umożliwia stosowanie na kuchni indukcyjnej oraz na wszelkich innych rodzajach kuchni i użytkowania najkorzystniejszych cechy akutermicznych odlewanego aluminium na wszystkich kuchenkach i płytach grzewczych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 240°C.