Ambrogio Sanelli Hasaki, nóż szefa kuchni, 20 cm HASAKI oznacza w języku japońskim „Krawędź tnąca" stąd nadzwyczajnie wyraża nazwę dla mistrzowskiej linii noży w stylu japońskim firmy Ambrogio SanelliOstrza noży są produkowane ze specjalnie modyfikowanej stali nierdzewnej NITRO-B (X50CrMoVN15 / AISI440B) – w której dodatek cząsteczek azotu widocznie ulepsza atrybuty antykorozyjne i końcową twardość po udoskonalaniu grzejnymTwardość 57-58 HRC, Zgodnie z japońską techniką noże są ostrzone jednostronnie dzięki czemu żywność ma styczność z ostrzem tylko poprzez chwilę – występowanie tarcia jest zredukowane do minimum, perfekcyjnie wyważone i komfortowe w trakcie cięcia uchwyty wykonano z syntetycznej żywicy POM, nitowane, Nie należy myć w zmywarkach.
--//--CharakterystykaDługość ostrza 200 mm Sposób zastosowaniaMożna myć w zmywarkach NIE MateriałyMateriał Polioksymetylen Materiał ostrza Stal nierdzewna X50CrMoVN15 wymiaryDługość (mm) 330 Szerokość (mm) 42 Wysokość (mm) 20 Grubość (mm) 2