FISKARS Hard Edge Nóż do chleba 1054945 bardzo ostry i wytrzymały Wysokiej jakości japońska stal nierdzewna HRC 52 Rękojeść z tworzywa pokryta warstwą Softgrip™ Osłona na palce Długość ostrza 218 mm Długość całkowita 351 mm Waga: 118 g skuteczność cięcia (testy CATRA) Zaprojektowano w Finlandii Noże Hard Edge producenta Fiskars zostały zaprojektowane przy zastosowaniu przełomowej technice LZR-EDGE™.
W tej technice cząsteczki metalowo-karbamidowe są nakładane laserem na krawędź tnącą, dzięki czemu noże pozostają 4 razy dłużej ostre typowe noże ze stali nierdzewnej. Zapewnia to nadzwyczajną wydajność pracy i zagwarantuje wysoką jakość noży.
Noże Hard Edge mają poręcznie zaprojektowane rękojeści z niepowtarzalną strukturą 3D zapewniającą pewny i bezpieczny chwyt. Noże Hard Edge można myć w zmywarce. Pielęgnacja noży jest stanowczo prosta. Gdy ostrze się stępi można je błyskawicznie i prosto naostrzyć, używając zwykłej ostrzałki.
Zaleca się używanie ostrzałki Fiskars: Roll-Sharp™ albo ostrzałki stalowej pod kątem 30 +/- 4 Fiskars opracował świeże organiczne opakowanie na noże Hard Edge. Opakowanie tworzone jest z kartonu (min.
liczba tworzywa), który można poddać recyklingowi....