FISKARS Hard Edge Nóż do filetowania wyjątkowo ostry i wytrzymały Wysokiej jakości japońska stal nierdzewna HRC 52 Rękojeść z tworzywa pokryta warstwą Softgrip™ Osłona na palce Długość ostrza 217 mm Długość kompletna 321 mm Waga: 86 g efektywność cięcia (testy CATRA) Zaprojektowano w Finlandii Noże Hard Edge marki Fiskars zostały zaprojektowane przy zaimplementowaniu bezprecedensowej technologii LZR-EDGE™.
W tej technice cząsteczki metalowo-karbamidowe są nakładane laserem na krawędź tnącą, dzięki temu noże pozostają 4 razy dłużej ostre typowe noże ze stali nierdzewnej. Zagwarantuje to idealną produktywność pracy i zapewnia wysoką jakość noży.
Noże Hard Edge posiadają ergonomicznie zaprojektowane rękojeści z niepowtarzalną strukturą 3D gwarantującą pewny i bezpieczny chwyt. Noże Hard Edge można myć w zmywarce. Pielęgnacja noży jest wyjątkowo prosta. Gdy ostrze się stępi można je błyskawicznie i prosto naostrzyć, używając zwykłej ostrzałki.
Zaleca się użytkowanie ostrzałki Fiskars: Roll-Sharp™ albo ostrzałki stalowej pod kątem 30 +/- 4 Fiskars opracował nowe naturalne opakowanie na noże Hard Edge. Opakowanie wytwarzane jest z kartonu (min.
liczba tworzywa), który można poddać recyklingowi....