FISKARS Hard Edge Nóż szefa kuchni, przeciętny stanowczo ostry i wytrzymały Wysokiej jakości japońska stal nierdzewna HRC 52 Rękojeść z tworzywa pokryta warstwą Softgrip™ Osłona na palce Długość ostrza 172 mm Długość kompletna 301 mm Waga: 106 g produktywność cięcia (testy CATRA) Zaprojektowano w Finlandii Noże Hard Edge producenta Fiskars zostały zaprojektowane przy zastosowaniu rewolucyjnej technologii LZR-EDGE™.
W tej technice cząsteczki metalowo-karbamidowe są nakładane laserem na krawędź tnącą, dzięki temu noże pozostają 4 razy dłużej ostre charakterystyczne noże ze stali rdzoodpornej. Zapewnia to rewelacyjną sprawność pracy i gwarantuje wysoką jakość noży.
Noże Hard Edge posiadają funkcjonalnie zaprojektowane rękojeści z specyficzną strukturą 3D gwarantującą pewny i bezpieczny chwyt. Noże Hard Edge można myć w zmywarce. Pielęgnacja noży jest nad wyraz prosta. Gdy ostrze się stępi można je błyskawicznie i z łatwością naostrzyć, używając zwykłej ostrzałki.
Zaleca się używanie ostrzałki Fiskars: Roll-Sharp™ lub ostrzałki stalowej pod kątem 30 +/- 4 Fiskars opracował nowe naturalne opakowanie na noże Hard Edge. Opakowanie produkowane jest z kartonu (min.
liczba tworzywa), który można poddać recyklingowi....