FISKARS Hard Edge Nóż szefa kuchni, obszerny stanowczo ostry i wytrzymały Wysokiej jakości japońska stal nierdzewna HRC 52 Rękojeść z tworzywa pokryta warstwą Softgrip™ Osłona na palce Długość ostrza 200 mm Długość pełna 331 mm Waga: 120 g sprawność cięcia (testy CATRA) Zaprojektowano w Finlandii Noże Hard Edge producenta Fiskars zostały zaprojektowane przy zastosowaniu przełomowej technice LZR-EDGE™.
W tej technice cząsteczki metalowo-karbamidowe są nakładane laserem na krawędź tnącą, dzięki temu noże pozostają 4 razy dłużej ostre standardowe noże ze stali nierdzewnej. Gwarantuje to perfekcyjną sprawność pracy i gwarantuje wysoką jakość noży.
Noże Hard Edge mają funkcjonalnie zaprojektowane rękojeści z oryginalną strukturą 3D zapewniającą pewny i bezpieczny chwyt. Noże Hard Edge można myć w zmywarce. Pielęgnacja noży jest niezwykle prosta. Gdy ostrze się stępi można je ekspresowo i łatwo naostrzyć, używając zwykłej ostrzałki.
Zaleca się stosowanie ostrzałki Fiskars: Roll-Sharp™ lub ostrzałki stalowej pod kątem 30 +/- 4 Fiskars opracował nowe naturalne opakowanie na noże Hard Edge. Opakowanie wykonane jest z kartonu (min.
liczba tworzywa), który można poddać recyklingowi....