Nóż do trybowania DAMASCUS o długości 16 cm. Jest to nóż przeznaczony do oddzielania mięsa od kości. Długie, wykrzywione ostrze łatwo przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając precyzyjną pracę.
Noże ze stali damasceńskiej są wykonywane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są przystrojone tradycyjnym wykończeniem standardowym dla stali damasceńskiej uzyskanym poprzez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej marki KASUMI jest specyficznym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
parametry produktu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-60 HRC
- niezwykle wysoka ostrość noża
- rękojeść wytworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze ozdobione dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
- lekki
- długość całkowita 28 cm.