Nóż do trybowania DAMASCUS o długości 14 cm. Jest to nóż dedykowany do oddzielania mięsa od kości. Długie, zakrzywione ostrze prosto przesuwa się wzdłuż kości umożliwiając precyzyjną pracę.
Noże ze stali damasceńskiej są realizowane zgodnie z kunsztem wytwarzania noży pielęgnowanym od 25-pokoleń przez mistrzów KASUMI. Obie strony ostrza są udekorowane klasycznym wykończeniem charakterystycznym dla stali damasceńskiej uzyskanym przez skuwanie na gorąco i zawijaniu na ostrzu 32 warstw stali. Każdy nóż ze stali damasceńskiej producenta KASUMI jest unikalnym arcydziełem tradycyjnej sztuki rękodzielniczej.
atrybuty artykułu:
- ostrze: stal damasceńska
- 32 warstwy stali skuwanej na gorąco
- twardość 59-60 HRC
- bardzo wysoka ostrość noża
- rękojeść tworzona z twardego drewna pakka
- noże należy myć ręcznie
- ostrze przystrojone dwustronnie tradycyjnym wykończeniem
- lekki
- długość kompletna 25 cm.