Odmiana Cesarz Wilhelm została odkryta na terenie obecnego Rzymu, w drugiej połowie XIX wieku poprzez Carla Hessemanna. Jej nazwa jest hołdem złożonym pełniącemu wówczas rolę władcy Wilhelmowi I. Sok proponuje wytrawny profil. Jego aromat otwiera się nutami świeżego jabłka. Na podniebieniu średnio kwasowy, wybitnie zbalansowany. Wyczuwalne niuanse kiwi oraz białej porzeczki, prowadzą do korzennego, pysznego finiszu. Najlepiej serwować go w schłodzonej formie, w temperaturze od 10 do 12 °C.
Polska producent Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te klasyczne, silnie związane z dawnymi czasami i dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swoich zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, oferując smakoszom to, co najlepsze. Producent poszukuje starych sadów, a następnie otacza je nieszablonową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je za pomocą wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak różnorodne i godne spróbowania soki.
przystępny także w butelce o większej pojemności.