Pyszny, naturalny sok z polskiego Rezerwatu Jabłek, który wytworzony jest z jednej z popularniejszych odmian - Cortland. Została ona wyhodowana pod koniec XIX wieku przez uzdolnionego botanika Spencera Ambrose Beach. Jej nazwa odnosi się do hrabstwa, gdzie została odkryta, czyli Cortland, znajdującego się w stanie Nowy Jork.
Owoce zbierane są w naturalnym sadzie w okolicy Doliny Baryczy, na Dolnym Śląsku. Sok charakteryzuje się pysznym, półsłodkim profilem. Intensywny aromat proponuje ujmujące nuty nektarynki. Na podniebieniu eksplozja owoców egzotycznych - głównie świeżej brzoskwini i ananasa, prowadzi do delikatnie kwasowego finiszu z podkreśloną miłą goryczką. Sok najlepiej serwować w schłodzonej formie, w temperaturze od 12 do 14°C.
Polska marka Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te konwencjonalne, silnie związane z dawnymi czasami i dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swoich zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, proponując smakoszom to, co najlepsze. Marka poszukuje starych sadów, a następnie otacza je unikatową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je przy pomocy wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak różne i godne spróbowania soki.