Pyszny, polski sok o półwytrawnym profilu. Wytwarzany jest w 100% z odmiany jabłek Bankroft, których zbiór w sytuacji tego wydania przypada na październik. Popularność Bankroft rozkwitła w Polsce w połowie XX wieku. Z tego okresu pochodzi także szacowany wiek sadu, w którym wzrastają owoce dla Rezerwatu Jabłek.
Sok cechuje się przyjemnym aromatem letnich kwiatów, owoców granatu i subtelnego dymu. Na podniebieniu lekko musujący, nieco cierpki, mineralny, a także wyjątkowo kremowy. Najlepiej podawać go w schłodzonej formie, w temperaturze od 12 do 14 °C.
Polska marka Rezerwat Jabłek powstała z tęsknoty za dawnymi, szlachetnymi owocami. Powszechnie znane i napływowe odmiany jabłek wyparły te klasyczne, silnie związane z dawnymi czasami i dzieciństwem wielu współczesnych dorosłych. Rezerwat Jabłek w swoich zdrowych, pysznych sokach, postanowił powrócić do tamtych beztroskich chwil, proponując smakoszom to, co najlepsze. Firma poszukuje starych sadów, a następnie otacza je wyjątkową opieką. Owoce zbierane są tam ręcznie, a następnie tłoczy się je za pomocą wypracowanych sprawdzonych technik. To niezwykły projekt, który przenosi do współczesnych realiów w pełni naturalne, jednoodmianowe, a tak rozmaite i godne spróbowania soki.