Mąka z wiesiołka
składniki: wiesiołek 100%.
MĄKA Z WIESIOŁKA - jest to artykuł otrzymany w wyniku przemiału oczyszczonego i odtłuszczonego ziarna wiesiołka. Posiada ciemny kolor i smak typowy dla nasion wiesiołka. Podobnie jak mąka konopna, jest bogatym źródłem kwasu gamma-linolenowego (GLA). Dodatkowo jest także bogatym źródłem minerałów, witamin oraz flawonoidów.
Mąkę z wiesiołka poleca się jako dodatek do jogurtów, płatków śniadaniowych, a w niewielkich ilościach także jako dodatek do zdrowych wypieków.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak w dodatku mogą być danymi literaturowymi.