Kuchnia oparta na produktach roślinnych ma sporo zalet – jest zdrowa, lekka, niedroga i nad wyraz zróżnicowana. Na diecie wegetariańskiej można schudnąć, radować się niespożytą energią, poprawić wyniki badań – zwłaszcza te dotyczące poziomu cukru i cholesterolu i ciśnienia krwi. Nie wystarczy jednak przestać jeść drób czy wieprzowinę, by zostać wegetarianinem. Ta książka podpowiada, jak komponować posiłki bez mięsa, a także czym zastępować inne produkty pochodzenia zwierzęcego. Jest w niej kompletny jadłospis w sam raz dla początkujących, którzy dopiero chcą spróbować nowego sposobu odżywiania i dla tych, którzy już go znają,chętnie sięgną po gotowe pomysły na urozmaicone posiłki do szkoły, biura, na trening czy imprezę ze znajomymi. Wygodna, nietrudna w przygotowaniu i domowa wege dieta pudełkowa pozwala pogodzić to co dla nas najlepsze, czyli samodzielnie przygotowane jedzenie ze świeżych składników, z koniecznością jedzenia na mieście.