Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie nie tylko odżywia ciało, lecz może też służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niedużo osób zdaje sobie sprawę, iż prawda ta została odkryta już przed wiekami w Tybecie. Dzięki tej książce Ty ponadto możesz skorzystać z przedwiecznych sprawnych technik przywracania zdrowia duszy i ciała.
Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe i ujawniają co się za nimi kryje. Dzięki nim dowiesz się, dlaczego człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest udoskonalona od masła. Poznasz jeszcze całą prawdę o mleku, słodzikach, cholesterolu i napojach energetycznych. Gdy już dowiesz się, czego powinieneś unikać, nauczysz się także wybierać adekwatne dla siebie pożywienie. Pomocne w tym będą znane od stuleci w Tybecie 3 siły, 6 kierunków smakowych, a także 8 potencji.
Opierając się na powyższych wartościach zaczniesz rozróżniać typy ludzi według zapotrzebowania ich organizmów oraz odpowiednią dla nich żywność. Nauczysz się tym samym dbać o jelita i zapewniasz sobie ich zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone poprzez cesarskie cięcie mają z nimi problem i w jaki sposób może pomóc olej z czarnuszki. Uzyskasz zupełnie nowe spojrzenie na miażdżycę, wypalenie zawodowe, otyłość i uzależnienie od słodyczy. Dzięki wykorzystaniu medycyny żywieniowej złagodzisz także takie choroby, jak raka, choróby skóry i schorzenia umysłowe. Jedz na zdrowie.
Tytuł Uzdrawianie żywnością Autorzy Florian Uberall, Andrea Uberall Wydawnictwo Vital EAN 9788365404565 ISBN 9788365404565 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie ilość stron 200 Format 14.5x20.5x1 cm Rok wydania 2017 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.252 kg