Czy wiesz, iż zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I iż niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się wyłącznie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym różni się lubiany na dawnych szlacheckich stołach kapłon od zwykłego koguta?
Proste, zdrowe i smaczne przepisy kuchni staropolskiej przygotowane i zaserwowane poprzez Remigiusza Rączkę, znanego i renomowanego śląskiego kucharza i restauratora. Jego kulinarne popisy mamy okazję podziwiać w programach TVP3 Katowice: Rączka gotuje i Zasmakuj w Sienkiewiczu. Programy te dostępne są również na stronie internetowej Telewizji Katowice.
A do tego garść ciekawostek o tym, jak jadali nasi przodkowie, autorstwa znawcy smaków konwencjonalnej polskiej kuchni, Sebastiana Nowaka.
Podtytuł: Remigiusz Rączka gotuje przysmaki z Sienkieiwcza
ISBN: 9788381100144
Kod paskowy: 9788381100144
Autorzy: Rączka Remigiusz, Nowak Sebastian
Wydanie: 1
Rok wydania: 2016
Kod wydawcy: 30285
Miejscowość: Katowice
ilość stron: 192
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 20.0x25.5cm
Głębokość (mm): 15
Waga: 0.8
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka