Kuchnia polska TO JEST TO! różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej progresywna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najistotniej znanych kuchni europejskich.
W ostatnich latach wydano dużo książek nadzwyczajnych szefów kuchni propagujących postępową kuchnię polską,często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów lecz dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt.
Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy - nóż, deskę do krojenia, garnek i blender.
Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i przekazanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie barwnych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem.
Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołabków będzie z Wami! Kasia Bosacka Tytuł Bosacka po polsku postępowe przepisy kuchni polskiej Autor Katarzyna Bosacka Wydawnictwo PUBLICAT EAN 9788324522040 ISBN 9788324522040 Kategoria Kuchnia,diety\Autorskie książki kucharskie liczba stron 160 Format 21x26.5x1.9 cm Rok wydania 2016 Oprawa Twarda Wydanie 1 Waga 0.92 kg