Ekologia inicjuje się w twojej głowie i na twoim talerzu Ci trzeba pomysłów na zdrowe i proste w przygotowaniu potrawy? Chcesz właściwie przechowywać żywność? W twojej szafce zalega stara kasza, a marchewka próbuje sama wyjść z lodówki? Nie wiesz, jak planować swoje zakupy, by w pełni wykorzystać wszystkie komponenty, które lądują w twoim koszyku? Chciałbyś wydawać mniej pieniędzy na jedzenie? Jagna Niedzielska, znana kucharka, edukatorka i doradczyni kulinarna, w ostatnich latach przeprowadziła niemało warsztatów i webinarów, w trakcie których opowiadała o przechowywaniu żywności.
Zainteresowanie i liczba pytań, które zadawali ich uczestnicy, przerosły jej najśmielsze oczekiwania. W odpowiedzi na te zapotrzebowania autorka napisała niniejszą książkę – pełną użytecznych porad, kuchennych tricków i ciekawostek.
ekologiczna kuchnia Jagny Niedzielskiej to typowo przepisy na proste, wyjątkowo smaczne wegańskie i wegetariańskie potrawy, dzięki którym nie będziesz marnował jedzenia. W Polsce wyrzuca się 4,8 mln ton żywności rocznie.
Z książki dowiesz się, jak łatwo zmienić nawyki, żeby marnować mniej jedzenia i pieniędzy. Przekonasz się też, iż ekologia jest ekonomiczna. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.