Zdjęcia technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1

Kuchnia, przepisy kulinarne

Dostępność: Do kupienia

Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (FORMAT-AB)

Do kupienia w: Sklep TaniaKsiazka.pl Marka: FORMAT-AB
63,07 zł
Idź do sklepuSuper oferta

Skrócony opis produktu

Podręcznik został dopuszczony do korzystania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego surowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym...

Proponowany w naszejporownywarce cen towar technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 nabędziesz w TaniaKsiazka.pl w okazyjnej cenie 63,07 zł. Oferta ta jest efektem szerokich porównan wielu hurtowni oraz sklepów w naszej bazie.

Podstawowe cechy

ISBN

9788389184368

Oprawa

Broszurowa

Sprawdź promocyjne oferty na technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1

Prezentujemy listę promocyjnych ofert na technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:

technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (sklep TaniaKsiazka.pl)

63,07 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Idź do sklepuSuper oferta
Pokaż wszystkie oferty (1)
  • Informacje o cenach i dostępności produktów użyte w prezentowanym zestawieniu pobierane są prawie natychmiast.

Pełny opis produktu

Podręcznik pozostał dopuszczony do stosowania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego bezkompromisowce podstawowe użytkowane w przetwórstwie zbożowym atrybuty zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy technologiczne i maszyny i urządzenia stosowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie towarów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie towarów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości używane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO ascetycznCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich bezkompromisowce użytkowane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkcja ascetycznych olejów roślinnych Rafinacja oleju minimalistycznego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia używane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa minimalistycznców olejarskich Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków minimalistycznce używane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy procesu technicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze używane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości użytkowane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw bezkompromisowce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość ascetycznców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półtowarów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości używane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli używane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej surowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półtowarów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie oraz pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia stosowane w produkowaniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej surowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia wykorzystywane w produkowaniu cukierniczej Linie produkcyjne w wytwarzaniu cukierniczej Systemy kontroli jakości stosowane podczas produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkowaniu cukierniczej

Parametry

ISBN

9788389184368

Oprawa

Broszurowa

Autor

Ewa czarbniecka-skubina

Wydawnictwo

Format-ab

Ilość stron

336

Rok wydania

2011

Kategoria

Kuchnia, przepisy kulinarne

Producent

FORMAT-AB

Opinia użytkowników

-

Opinie oraz Recenzje

Marek R.
Marek R.
22.12.2024
Stwórz razem z innymi użytkownikami wspaniałą wspólnotę i dodawaj opinie opinie / recenzje
Jeśli tylko korzystać z oferowanego produktu technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 podziel się z innymi swoją recenzją lub opinią. Zaakcentuj jakie są Twoje wrażenia z korzystania, czy możesz polecić produkt oraz czy relacja jakość / cena jest satysfakcjonująca.

Dodaj opinię lub recenzję

Powiązane

Rekomendacja
FORMAT-AB Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1
Podręcznik został dopuszczony do użytkowania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego...
Wybrane dla Ciebie
Rekomendacja
Zdrowe odżywianie bez tajemnic Empik.com
Do sklepu Szczegóły

Zdrowe odżywianie bez tajemnic Empik.com

21,17 zł
Ta niebanalna książka, napisana poprzez doświadczonego profesora odżywiania, pokaże Państwu, co jeść, aby zaspokoić zapotrzebowania organizmu...
Rekomendacja
Mateusz gessler smaki
Do sklepu Szczegóły

Mateusz gessler smaki

17,51 zł
Ta książka to kulinarna podróż autora do krainy smaków dzieciństwa, do dań przygotowywanych z sercem przez najbliższych, do potraw kojarzących...
Rekomendacja
Firma księgarska jacek olesiejuk Srebrna księga koktajli
1001 koktajli na każdą okazję.Ta oryginalna książka posiada przepisy na ponad 1000 koktajli: od aperitifów, long drinków i moktajli do klasyków...
Rekomendacja
Empik.com Wyciskamy soki
Do sklepu Szczegóły

Empik.com Wyciskamy soki

14,70 zł
Podłącz się do elektrowni energii i zdrowia! Soki warzywne i owocowe rewelacyjnie wpływają na nasze zdrowie i urodę. Świeżo wyciśnięte,...
Rekomendacja
OWOCE EGZOTYCZNE. ENCYKLOPEDIA ZDROWIA
Do sklepu Szczegóły

OWOCE EGZOTYCZNE. ENCYKLOPEDIA ZDROWIA

4,08 zł
Poradnik kulinarny zawierający przystępne przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także dane o pochodzeniu, zaletach...
Rekomendacja
Przedsiębiorstwo gastronomiczne podręcznik
Do sklepu Szczegóły

Przedsiębiorstwo gastronomiczne podręcznik

34,00 zł
Podręcznik pozostał napisany zgodnie z programem nauczania i ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa...
Rekomendacja
Pakiet: megazupy na cały rok, kuchnia ojca teodora, śledzik lubi pływać
pakiet posiada trzy poradniki kulinarne:,,Megazupy na cały rok " W tradycyjnym polskim domu obiad bez zupy jest nieważny. Współczesne zupy...
Rekomendacja
Warszawska firma wydawnicza Żywieniowy ninja
Do sklepu Szczegóły

Warszawska firma wydawnicza Żywieniowy ninja

28,63 zł
„Żywieniowy Ninja” to mieszanka wybuchowa zwięzłych i wyjątkowych opisów aktów prawnych, prawa żywnościowego i cytatów z polskiego rapu...
Rekomendacja
Wsip Usługi gastronomiczne. podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. szkoły ponadgimnazjalne
Podręcznik do nauki zawodutechnik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu części 3 kwalifikacji T.15 (Planowanie...
Żywieniowo Księga smaków dla dzieciaków
Do sklepu Szczegóły

Żywieniowo Księga smaków dla dzieciaków

111,30 zł
Zastanawiasz się co podać dzisiaj dziecku do jedzenia? Szukasz pomysłów na smaczne i zdrowe dania dla dzieci? Chcesz przygotować coś nowego,...
Rekomendacja
Owoce Lecznicze właściwości
Do sklepu Szczegóły

Owoce Lecznicze właściwości

3,63 zł
Poznaj cechy lecznicze najpopularniejszych owoców oraz ich użycie w kuchni i kosmetyce. Poradnik skierowany jest do każdego, kto chce zadbać...
Rekomendacja
Empik.com Nalewki i receptury ziołowe
Do sklepu Szczegóły

Empik.com Nalewki i receptury ziołowe

7,94 zł
Dr Jadwiga Górnicka ukazuje receptury na adekwatne wykorzystanie ziół, które powinny się znaleźć w każdej domowej apteczce i sposoby trafnego...