Zdjęcia technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1

Kuchnia, przepisy kulinarne

Dostępność: Do kupienia

Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (FORMAT-AB)

Do kupienia w: Sklep Bee.pl Marka: FORMAT-AB
62,23 zł
Idź do sklepuSuper oferta

Skrócony opis produktu

Podręcznik został dopuszczony do korzystania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego surowce podstawowe stosowane w przetwórstwie zbożowym...

Proponowany w naszejporownywarce cen towar technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 nabędziesz w Bee.pl w okazyjnej cenie 62,23 zł. Oferta ta jest efektem szerokich porównan wielu hurtowni oraz sklepów w naszej bazie.

Podstawowe cechy

ISBN

9788389184368

Oprawa

Broszurowa

Sprawdź promocyjne oferty na technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1

Prezentujemy listę promocyjnych ofert na technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 jakie udało się odszukać. Zobacz oferty, warunki darmowej i ekspresowej dostawy, a także opinie o produkcie:

technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (sklep Bee.pl)

62,23 zł
Sklep Bee.pl
Idź do sklepuSuper oferta

technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 (sklep TaniaKsiazka.pl)

62,23 zł
Sklep TaniaKsiazka.pl
Idź do sklepuSuper oferta
Pokaż wszystkie oferty (2)
  • Informacje o cenach i dostępności produktów użyte w prezentowanym zestawieniu pobierane są prawie natychmiast.

Pełny opis produktu

Podręcznik pozostał dopuszczony do stosowania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego bezkompromisowce podstawowe użytkowane w przetwórstwie zbożowym atrybuty zbóż i ich znaczenie technologiczne Dodatki i materiały pomocnicze użytkowane w przetwórstwie zbożowym Podstawowe operacje i procesy technologiczne i maszyny i urządzenia stosowane w przetwórstwie zbożowym Produkcja mąki pszennej Wytwarzanie towarów łuskanych (kasza jęczmienna) Wytwarzanie płatków owsianych Wytwarzanie towarów modyfikowanych (preparowane przetwory śniadaniowe) Wytwarzanie makaronów Produkcja pasz (mieszanek paszowych) 1 Systemy kontroli jakości używane w przetwórstwie zbóż Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa zbożowego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa zbóż II. PRZETWÓRSTWO ascetycznCÓW OLEJARSKICH Zakres przetwórstwa surowców olejarskich bezkompromisowce użytkowane w przetwórstwie olejarskim Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkcja ascetycznych olejów roślinnych Rafinacja oleju minimalistycznego Modyfikacja tłuszczów roślinnych Produkcja margaryny Maszyny i urządzenia używane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Produkty uboczne przetwórstwa minimalistycznców olejarskich Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie bezkompromisowców olejarskich Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa bezkompromisowców olejarskich III. PRZETWÓRSTWO ZIEMNIAKÓW Zakres przetwórstwa ziemniaków minimalistycznce używane w przetwórstwie ziemniaków Dodatki i materiały pomocnicze w przetwórstwie ziemniaków Etapy procesu technicznego w przetwórstwie ziemniaków Produkcja skrobi ziemniaczanej (krochmalu ziemniaczanego) Produkcja hydrolizatów skrobiowych Produkcja karmelu Produkcja suszy ziemniaczanych Produkcja chipsów ziemniaczanych Produkcja frytek ziemniaczanych Produkcja skrobi modyfikowanej Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanego Systemy kontroli jakości wykorzystywane w przetwórstwie ziemniaków Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa ziemniaków Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowejw zakładach przetwórstwa ziemniaków IV. PRZETWÓRSTWO BURAKÓW CUKROWYCH Zakres przetwórstwa buraków cukrowych Budowa i skład chemiczny buraka cukrowego Jakość technologiczna buraka cukrowego Materiały pomocnicze używane w przetwórstwie buraków cukrowych Produkcja cukru z buraka cukrowego Produkty uboczne przemysłu cukrowniczego Systemy kontroli jakości użytkowane w przemyśle cukrowniczym Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przemysłu cukrowniczego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w cukrowni V. PRZETWORY OWOCOWE I WARZYWNE Zakres przetwórstwa owoców i warzyw bezkompromisowce dla przetwórstwa owocowo-warzywnego Jakość ascetycznców owocowych i warzywnych Dodatki i materiały pomocnicze używane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Produkcja półtowarów owocowych i warzywnych Produkcja przetworów owocowych i warzywnych Inne produkty przetwórstwa owoców i warzyw Systemy kontroli jakości używane w przetwórstwie owocowo-warzywnym Odpady poprodukcyjne Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów przetwórstwa owocowo-warzywnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w zakładach przetwórstwa owocowo-warzywnego VI. PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY Zakres produkcji przemysłu fermentacyjnego ascetycznce, dodatki i materiały pomocnicze stosowane w przemyśle fermentacyjnym Produkcja słodu i piwa Produkcja wina Produkcja surówki, spirytusu i wódek Produkcja drożdży piekarskich i prasowanych Produkcja kwasów spożywczych Systemy kontroli używane w przemyśle fermentacyjnym Zagrożenia środowiska naturalnego spowodowane działalnością przemysłu fermentacyjnego Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy i ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w browarach, winiarniach, gorzelniach i innych zakładach przemysłu fermentacyjnego VII. PRODUKCJA PIEKARSKO-CIASTKARSKA Zakres produkcji piekarsko-ciastkarskiej surowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Produkcja pieczywa 7 Produkcja półtowarów i wyrobów ciastkarskich Konfekcjonowanie oraz pakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich Maszyny i urządzenia stosowane w produkowaniu piekarsko-ciastkarskiej Linie produkcyjne do produkcji wyrobów piekarskich i ciastkarskich Systemy kontroli jakości w produkcji piekarsko-ciastkarskiej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w tworzeniu piekarsko-ciastkarskiej VIII. PRODUKCJA CUKIERNICZA Zakres produkcji cukierniczej surowce, dodatki i materiały pomocnicze wykorzystywane do produkcji cukierniczej Półprodukty cukiernicze Produkcja cukierków Produkcja czekolady i wyrobów czekoladowych Produkcja kakao i wyrobów w polewie kakaowej Trwałe pieczywo cukiernicze Wyroby cukiernicze trwałe pozostałe Produkcja wschodnich wyrobów cukierniczych Konfekcjonowanie i pakowanie produktów cukierniczych Maszyny i urządzenia wykorzystywane w produkowaniu cukierniczej Linie produkcyjne w wytwarzaniu cukierniczej Systemy kontroli jakości stosowane podczas produkcji cukierniczej Zagrożenia środowiska spowodowane działalnością zakładów produkcji cukierniczej Przepisy bezpieczeństwa i higieny pracy, a także ochrony przeciwpożarowej obowiązujące w produkowaniu cukierniczej

Parametry

ISBN

9788389184368

Oprawa

Broszurowa

Autor

Ewa czarbniecka-skubina

Wydawnictwo

Format-ab

Ilość stron

336

Rok wydania

2011

Kategoria

Kuchnia, przepisy kulinarne

Producent

FORMAT-AB

Opinia użytkowników

-

Opinie oraz Recenzje

Marek R.
Marek R.
09.05.2024
Stwórz razem z innymi użytkownikami wspaniałą wspólnotę i dodawaj opinie opinie / recenzje
Jeśli tylko korzystać z oferowanego produktu technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1 podziel się z innymi swoją recenzją lub opinią. Zaakcentuj jakie są Twoje wrażenia z korzystania, czy możesz polecić produkt oraz czy relacja jakość / cena jest satysfakcjonująca.

Dodaj opinię lub recenzję

Powiązane

Rekomendacja
FORMAT-AB Technologia żywności. część 2. technologie kierunkowe. tom 1
Podręcznik został dopuszczony do użytkowania szkolnego w 2011 roku. Spis treści: I. PRZETWÓRSTWO ZBOŻOWE Asortyment przetwórstwa zbożowego...
Wybrane dla Ciebie
Rekomendacja
Szybki detoks. 5 tygodni diety usprawniającej metabolizm
Powitaj wiosnę na witalnej petardzie! 'szybki detoks' to pięciotygodniowy program rozbudzenia i doładowania energią organizmu po zimowym...
Rekomendacja
Mowia wieki Kuchnia w europie doby nowożytnej mk n
Do sklepu Szczegóły

Mowia wieki Kuchnia w europie doby nowożytnej mk n

17,50 zł
Autor ze swadą kreśli obraz epoki wielkich zmian - od odkrycia Nowego Świata po Rewolucję Francuską - widzianych z perspektywy stołu. Przy...
Cucina Polacca
Do sklepu Szczegóły

Cucina Polacca

44,98 zł
Książka kucharska o polskiej konwencjonalnej kuchni po włosku. Wstęp zawiera rys historyczny polskiej kuchni, a środki 60 potraw z przepisami....
Rekomendacja
Życie ma smak
Do sklepu Szczegóły

Życie ma smak

48,29 zł
Mariola Bojarska-Ferenc dziennikarka i trenerka fitness. Autorka ponad 2 000 programów telewizyjnych promujących zdrowy styl życia oraz...
Rekomendacja
Zdrowe gotowanie by Ann
Do sklepu Szczegóły

Zdrowe gotowanie by Ann

47,59 zł
Jesteś tym, co jesz... Chcesz wyglądać oszałamiająco? Chcesz czuć się lekko i idealnie każdego dnia? Skorzystaj z doświadczenia osoby, która...
Rekomendacja
Kwiaty w kuchni. Dekoracyjnie, smacznie i zdrowo
Do sklepu Szczegóły

Kwiaty w kuchni. Dekoracyjnie, smacznie i zdrowo

24,54 zł
Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować niezrównane potrawy. Przepisy są proste,...
Rekomendacja
Kuchnia kokosowa. Kompletna książka kucharska
Do sklepu Szczegóły

Kuchnia kokosowa. Kompletna książka kucharska

43,99 zł
Książka, którą musisz mieć na swojej półce! Must have każdego alergika! Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i oryginalnemu smakowi skromny...
Po prostu gotuj. Książka zwycięzcy programu MasterChef
Pełna smaków książka laureata 11. Edycji MasterChef Polska.To pierwszy taki przypadek w polskiej wersji programu MasterChef.Kuba Tomaszczyk...
Rekomendacja
Leczenie dietą. Wygraj z candidą
Do sklepu Szczegóły

Leczenie dietą. Wygraj z candidą

52,89 zł
Walcz z kandydozą! Kolejna książka autora bestsellerowego 'Jaglanego detoksu'. Jeżeli od dłuższego czasu trapią cię niepokojące objawy,...
Rekomendacja
Pyszne klimaty,570KS (5577616)
Do sklepu Szczegóły

Pyszne klimaty,570KS (5577616)

29,95 zł
W książce wynajdziemy mnóstwo smakowitych, sprawdzonych przepisów - na niemal każdą okazję, łatwiejsze i trudniejsze, dla zupełnych debiutantów...
Rekomendacja
Dania i potrawy z drobiu siostry Marii
Do sklepu Szczegóły

Dania i potrawy z drobiu siostry Marii

22,99 zł
'Dania i potrawy z drobiu siostry Marii' to kolejna z serii nieprzeciętna książka zawierająca dużo sprawdzonych przepisów na łatwe do przygotowania...
Rekomendacja
Najlepsze dania Billa
Do sklepu Szczegóły

Najlepsze dania Billa

35,00 zł
Przepisy Billa Grangera na potrawy, które możemy znaleźć w jego lubianych restauracjach.Restaurator, autor książek, gospodarz kulinarnych...