Wydanie 2011 Oprawa broszurowa Strony 316 Format 15x22 cm konwencjonalne książki kucharskie przyzwyczaiły nas do przepisów, którymi wykarmić możemy całą rodzinę. Przygotowywane były w zasadzie dla biegłych w gotowaniu gospodyń domowych, dla których kuchnia nie miała żadnych tajemnic.
"Kuchnia w kawalerce i apartamencie" prezentuje jednak zupełnie świeże podejście do sztuki kulinarnej. Udowadniamy, że w kuchni nieprzeciętnie czuć się może, jednocześnie debiutant, jak i mistrz, singiel i para, uwydatniając,progresywna książka kucharska powinna nadążać za współczesnymi trendami.
pokazujemy, że w kuchni singla wcale nie musi dominować bylejakość czy doraźność, bo przygotowanie smacznego, zdrowego, a przy tym wyszukanego dania często jest bardzo proste i nie wymaga zbyt sporo czasu.
Podsuwamy pomysły na potrawy proste i prędkie, które przyrządzi każdy rozpoczynający swą przygodę z gotowaniem, ale i te bardziej wysmakowane, którymi zabłyśniemy podczas kolacji z przyjaciółmi. Znajdą tu coś dla siebie mięsożercy i wegetarianie, wielbiciele makaronów i egzotycznych dań, ci, którzy kochają słodycze i ci dbający o linię.
Pomagamy także zgromadzić niezbędne wyposażenie kuchni, a tym, którym nasze przepisy posłużą do przygotowania prawdziwej uczty, dodajemy porady sommelierskie, czyli dopasowujemy najlepsze wina do prezentowanych dań.