efektowna książka. Ugotuję z niej wszystko po kolei. Nigella Lawson Ta książka to list miłosny do Palestyny, w którym z podziwem opisano jej kuchnię, produkty, historię, przyszłość i ludzi - tworząc barwny kalejdoskop ponad 110 przepisów i opowieści współautorów Jerozolimy i Ottolenghi PROSTO.
Sami i Tara zapraszają cię w podróż po Betlejem, Wschodniej Jerozolimie, Nablusie, Hajfie, Akce, Nazarecie, Galilei i Zachodnim Brzegu. Każdy region to odrębna, jedyna w swoim typu kulinarna opowieść.
Prawdziwa uczta dla zmysłów. Oto idealna mieszanka potraw klasycznych i współczesnych. Przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, przystosowane do dzisiejszych kuchennych realiów i zupełnie nowe, będące owocem spotkań autorów z rolnikami i producentami żywności w całej Palestynie.
Zastaw swój stół przepysznym jedzeniem - od kolorowych sałatek, smakowitych zup i zdrowych kasz, poprzez wyborne pieczywo i nietrudne potrawy jednogarnkowe, aż po rozkosznie pachnące łakocie. Znajdziesz tu proste w przygotowaniu dania na biesiadę w obszerniejszym gronie oraz smaczne codzienne posiłki.
Niesamowite potrawy inspirowane kuchnią palestyńską, które z radością przyrządzisz, zjesz, pokochasz i na stałe włączysz do swego repertuaru. Tytuł Palestyna. Książka kucharska Autorzy Tara Wigley, Sami Tamimi Wydawnictwo Filo EAN 9788362903580 ISBN 9788362903580 Kategoria Literatura, Kulinaria liczba stron 352 Format 275x200 mm Rok wydania 2021 Oprawa twarda