Trudno wyobrazić sobie nasz jadłospis bez warzyw. Zjadane jako przekąska, danie główne, w postaci koktajli, jako element ciast służą naszemu organizmowi bardziej niżeli jesteśmy w stanie to sobie wyobrazić. Oprócz rodzimych kapust, pomidorów, ogórków, czy kalafiorów coraz większe uznanie zyskują awokado, bataty i skorzonera, portulaka i inne, z którymi można się zetknąć w kuchniach egzotycznych krajów. Atlas gromadzi opisy 100 gatunków warzyw z całego świata. {pomocn|przydatn)ym informacjom towarzyszą zdjęcia, które ułatwią ich rozpoznanie oraz zainspirują do odkrywania nowych smaków
ISBN: 9788380594579
Kod paskowy: 9788380594579
Autorzy: Gawłowska Agnieszka
Wydanie: 1
Rok wydania: 2018
Kod wydawcy: 30704
Liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.4
Głębokość (mm): 19
Waga: 0.77
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka