Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, równocześnie młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można uniemożliwiać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta?
Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Typowo jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także prawidłowe samopoczucie.
W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, jednocześnie receptury na dania proste, jak i na bardziej gustowne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z całą pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!
Tytuł Kuchnia diabetyków Autor Barbara Jakimowicz-Klein Wydawnictwo Astrum EAN 9788364786273 ISBN 9788364786273 Kategoria Kuchnia,diety\Diety i zdrowe żywienie ilość stron 152 Format 14.8x20.5x0.8 cm Rok wydania 2017 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.192 kg