Nowa książka autorki bestsellerowego 'Leksykonu smaków'. Bezprecedensowa książka, która odkrywa zasady leżące u podstaw wszystkich przepisów. Dzięki tej książce poczujesz się luźnoj w kuchni, nauczysz się jak „działają" przepisy, będziesz eksperymentować i bawić się smakami.
Jeśli jesteś niewolnikiem książek kucharskich, a gotować umiesz tylko z nosem w przepisie, z pewnością jest to pozycja dla ciebie. Dzięki 'Sztuce gotowania', najnowszej książce autorki bestsellerowego Leksykonu smaków, dowiesz się, jak bawić się smakiem, a przeważnie jak po prostu gotować – bez odmierzonych proporcji i z góry ustalonych połączeń.
W książce znajdziesz 77 podstawowych receptur, których opanowanie pozwoli ci na pełną improwizację w kuchni. Wystarczy tylko otworzyć się na porady autorki, przyswoić sobie kilka reguł i nagle z nudnego odtwarzacza przepisów staniesz się kuchennym maestro.
'Sztuka gotowania' to bardzo zabawna i inspirująca książka – po jej lekturze nic już nie będzie smakowało jednakowo. To dodatkowo jedyna i ostatnia książka kucharska, w która warto się zaopatrzyć.
Dalej czekają was już tylko przygody przy palniku! Powyższy opis pochodzi od wydawcy.