Odzyskaj równowagę hormonalną, pozbądź się zbędnych kilogramów, popraw stan zdrowia i nastrój dzięki właściwemu doborowi spożywanych produktów. Dolegliwości hormonalne dotykają aż osiem kobiet na dziesięć.
W książce wynajdziesz dane, wskazówki i rady, a także kilkadziesiąt doskonałych i nietrudnych do przyrządzenia przepisów na potrawy, które mogą te dolegliwości złagodzić i sprawić, że poczujesz się lepiej.
Równowaga hormonalna jest konieczna, by czuć się prawidłowo i zapobiegać chorobom. Dotyczy to wszystkich kobiet, a zwłaszcza tych w przedziale wiekowym 35-55 lat – gdy zmienia się poziom hormonów, a skutki stresu są bardziej odczuwalne.
Dzięki właściwej diecie można wpływać na równowagę hormonalną, a tym samym zachować dobry poziom hormonów w każdym wieku oraz oddalić lub złagodzić dolegliwości typowe dla okresu przed wystąpieniem klimakterium i w trakcie klimakterium.
W książce znajdziesz m.in.: konieczne informacje o hormonach, ich funkcjonowaniu oraz fazach hormonalnych, listę komponentów spożywczych, niezbędnych do podtrzymania produkcji hormonów, opis czynników, które mają wpływ na równowagę hormonalną, 60 przepisów, które stymulują właściwą pracę hormonów, poręczny plan żywieniowy na dwa tygodnie.
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.