Włoska radość zaklęta w rożku
Przenieś się do słonecznej Italii, zatrzymaj się na rozgrzanych schodach toskańskiego miasteczka, zmruż oczy, wpatrując się w lazurowe morze Ligurii, wsłuchaj się w gwar uliczek Neapolu, usiądź przy stoliku niedużej rzymskiej gelaterii.
70 prostych, ale wyrafinowanych przepisów na prawdziwe włoskie gelato
Smaki, w których zakochała się Nigella Lawson.
Przekonaj się, jak z łatwością można przygotować atrakcyjne lody, sorbety, granitę czy semifredo i jak mało komponentów potrzeba,cieszyć się niepowtarzalnym smakiem włoskiego lata.
Oprócz przepisów na lody, o smakach jednocześnie tradycyjnych, jak i wyszukanych, w książce znajdziesz także receptury na domowe rożki, profiterolki, sgroppino, affogato, trufle i wybitny sos czekoladowy.
Dla wszelkich entuzjastów lodów, czyli – nie oszukujmy się – dla każdego z nas
„Must have wszelkich entuzjastów lodów".
Nigella Lawson