Naczynia żeliwne Chasseur są wytwarzane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w zróżnicowanych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest nieszablonowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się idealnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać nadzwyczajną pieczeń.
Naczynia żeliwne są świetne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki tworzony ze stali nierdzewnej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta producenta Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza charakteryzują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, niepodatna na zarysowania emaliowana powłoka zapobiega rdzewieniu oraz sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo nieskomplikowane. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą aby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta nadzwyczajnie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bezproblemowo nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: