Naczynia żeliwne Chasseur są wytwarzane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w zróżnicowanych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest wyjątkowy, konwencjonalny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się rewelacyjnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać znakomitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są świetne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wykonany ze stali nierdzewnej jest niepodatny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta marki Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana warstwa zapobiega rdzewieniu oraz sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo przystępne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten świetnie pasuje do piekarnika. Wytrzymuje bezproblemowo choćby wysokie temperatury.
Opis towaru:
Przeznaczenie:
"""