Naczynia żeliwne Chasseur są wytwarzane we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki przystępne są w rozmaitych kolorach i rozmiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest nieszablonowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się świetnymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszystkich stron, co pozwala uzyskać idealną pieczeń.
Naczynia żeliwne są nieprzeciętne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki stworzony ze stali rdzoodpornej jest odporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta firmy Chasseur wytwarzane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszystkich rodzajów kuchenek, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana warstwa uniemożliwia rdzewieniu oraz powoduje, iż czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Garnek ten nieprzeciętnie nadaje się do piekarnika. Wytrzymuje bez problemu nawet wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie:
"""