Naczynia żeliwne Chasseur są wyprodukowane we Francji, zgodnie z najkorzystniejszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w przeróżnych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki czemu uzyskiwany jest unikatowy, klasyczny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się znakomitymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać znakomitą pieczeń.
Naczynia żeliwne są znakomite do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wykonany ze stali rdzoodpornej jest oporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty marki Invicta producenta marki Chasseur wytworzone z odlewanego żelaza cechują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchenek, choćby indukcyjnych.
Wysokiej jakości, oporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu oraz sprawia, że czyszczenie jest wyjątkowo proste. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą żeby przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta nadzwyczajnie pasuje do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis artykułu:
Przeznaczenie: