Naczynia żeliwne Chasseur są stworzone we Francji, zgodnie z najlepszymi tradycjami odlewania żelaza. Brytfanny i garnki dostępne są w rozmaitych kolorach i wymiarach.
Pokrywanie emalią wnętrza naczyń żeliwnych sprzyja tworzeniu się patyny, dzięki temu uzyskiwany jest nieszablonowy, tradycyjny smak.
Wypustki z odlewanego żelaza na wewnętrznej stronie pokrywki wspomagają cyrkulację płynów w zamkniętym garnku. Mięso dusi się we własnym sosie, uzyskując wyjątkowo intensywny smak.
Naczynia żeliwne wyróżniają się doskonałymi właściwościami rozprowadzania i przechowywania ciepła. Przetwarzana żywność jest nagrzewana równomiernie ze wszelkich stron, co pozwala uzyskać perfekcyjną pieczeń.
Naczynia żeliwne są rewelacyjne do pieczenia w piekarniku. Uchwyt pokrywki wytwarzany ze stali nierdzewnej jest oporny na działanie wysokiej temperatury, do 250 °C (z uchwytem z bakelitu 220°C).
Produkty firmy Invicta producenta firmy Chasseur wyprodukowane z odlewanego żelaza znamionują się wyjątkowo gładkim, grubym dnem. Nadają się do wszelkich rodzajów kuchni, nawet indukcyjnych.
Wysokiej jakości, odporna na zarysowania emaliowana powłoka uniemożliwia rdzewieniu, a także sprawia, iż czyszczenie jest wyjątkowo przystępne. Ciepła woda i zwykła gąbka kuchenna wystarczą by przywrócić powierzchni czystość.
Brytfanna ta rewelacyjnie nadaje się do piekarnika. Brytfanna wytrzymuje bez problemu choćby wysokie temperatury.
Opis produktu:
Przeznaczenie: